Razvojna agencija Vojvodine povezuje proizvođače hrane i trgovce

Razvojna agencija Vojvodine od 2018. organizuje “Dan dobavljača”, specijalizovan skup gde se povezuju proizvođači hrane i trgovinski lanci. Ove godine, zbog pandemije, “Dan dobavljača” održavan je onlajn, svake poslednje nedelje u martu, aprilu, maju i junu.

Milanka Stojković na porodičnom gazdinstvu u Kukujevcima, u opštini Šid, proizvodi kukuruz šećerac, papriku, lubenicu, kupus i karfiol. Zadovoljna je rezultatima sastanaka jer je našla kupce za svoje proizvode.

“Plasiramo trenutno samo kukuruz šećerac. Za njega su bili najviše zainteresovani marketi. Reč je o marketima u Bosni i Hercegovini, ne samo u Srbiji. Proizvođači teško stupaju u kontakt sa marketima i zato je “Dan dobavljača” sjajna prilika da se spoje proizvođači sa trgovinskim lancima.”

Mesara „Burjan“ u Pančevu već 27 godina posluje na prostoru južnog Banata. Imaju maloprodajne objekte ali i snabdevaju restorane i hotele. Slobodan Dimović iz te firme kaže da je ovakvo povezivanje proizvođača i trgovinskih lanaca veoma efektno.

“Bilo je kratko i jednostavno bez nepotrebnog gubljenja vremena. Pričalo se o konkretnim stvarima. Format organizovanja i vođenja sastanka daleko je premašio moja očekivanja.”

Savetnica za strane direktne investicije u Razvojnoj agenciji Vojvodine Sanda Emini kaže da bez obzira na to što su sastanci od 20 minuta održani onlajn, efekat je više nego zadovoljavajuć.

“Ove godine je održano 115 sastanaka sa domaćim, regionalnim i marketima iz drugih zemalja. Učestvovalo je 47 domaćih privrednika, najviše iz sektora voća i povrća.”

Do sada je na “Danima dobavljača” od 2018. godine učestvovalo 265 kompanija iz 14 zemalja, a održano je više od 1.100 sastanaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik