Saradnja Kine i Srbije u oblasti agrara

Bez autora
Jul 25 2013

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević i članovi delegacije iz Narodne Republike Kine na čelu sa zamenikom ministra poljoprivrede gospodinom Niu Dunom održali su danas sastanak na kome su razmatrani potencijali unapređenja saradnje dve zemlje u oblasti agrara. Tom prilikom, državni sekretar Danilo Golubović istakao je značaj unapređenja odnosa Srbije i Kine obzirom da su otvorene velike mogućnosti u razvijanju trgovinskih odnosa i proširenju razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda dve zemlje. Sporazumom o saradnji u oblasti poljoprivrede između resornih ministarstava iz 2007. godine, utemeljeni su osnovi saradnje Srbije i Kine u oblasti poljoprivredne nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, biljne i životinjske genetike kao i u oblasti prerade voća i povrća.

Saradnja Kine i Srbije u oblasti agraraMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević i članovi delegacije iz Narodne Republike Kine na čelu sa zamenikom ministra poljoprivrede gospodinom Niu Dunom održali su danas sastanak na kome su razmatrani potencijali unapređenja saradnje dve zemlje u oblasti agrara.

Tom prilikom, državni sekretar Danilo Golubović istakao je značaj unapređenja odnosa Srbije i Kine obzirom da su otvorene velike mogućnosti u razvijanju trgovinskih odnosa i proširenju razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda dve zemlje.

Sporazumom o saradnji u oblasti poljoprivrede između resornih ministarstava iz 2007. godine, utemeljeni su osnovi saradnje Srbije i Kine u oblasti poljoprivredne nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, biljne i životinjske genetike kao i u oblasti prerade voća i povrća.

Sagledavši kapacitete i obostrane interese dve zemlje, postoje značajni potencijali unapređenja saradnje u oblastima proizvodnje poljoprivredne mehanizacije, prerade mesa, zaštite bilja, u naučno-istraživačkoj oblasti i ostalim kategorijama agroindustrijskog kompleksa, zaključeno je na sastanku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik