U somborskom ataru u toku prolećna setva

Bez autora
Mar 29 2010

U somborskom ataru u toku je setva jarog ječma, šećerne repe i krmnog bilja, dok je posao prolećnog oranja do pola završen. Prema podacima Odseka za plan i statistiku gradske uprave, predviđeno je da u somborskom kraju u toku prolećne setve bude zasejano 69.648 hektara poljoprivrednih površina, od čega će 19.783 hektara zasejati poljoprivredna preduzeća i zadruge, a 49.856 hektara individualni poljoprivrednici. Setveni plan za jari ječam do sada je ostvaren na prosečno 40 odsto površina od planiranih 1.762 hektara. Ta žitarica je na individualnim gazdinstvima posejana na više od 25 odsto planiranih površina, dok su poljoprivredna preduzeća i zadruge zasejala jari ječam na oko 500 od planiranih 1.136 hektara. Šećerna repa je zasejana na više od 45 odsto parcela od planiranih 9.457 hektara pod ovom industrijskom biljkom.

U somborskom ataru u toku prolećna setvaU somborskom ataru u toku je setva jarog ječma, šećerne repe i krmnog bilja, dok je posao prolećnog oranja do pola završen, navedeno je u nedeljnom biltenu o obavljanju setve na području Sombora.

Prema podacima Odseka za plan i statistiku gradske uprave,

predviđeno je da u somborskom kraju u toku prolećne setve bude zasejano 69.648 hektara poljoprivrednih površina, od čega će 19.783 hektara zasejati poljoprivredna preduzeća i zadruge, a 49.856 hektara individualni poljoprivrednici.

Setveni plan za jari ječam do sada je ostvaren na prosečno 40 odsto površina od planiranih 1.762 hektara. Ta žitarica je na individualnim gazdinstvima posejana na više od 25 odsto planiranih površina, dok su poljoprivredna preduzeća i zadruge zasejala jari ječam na oko 500 od planiranih 1.136 hektara.

Šećerna repa je zasejana na više od 45 odsto parcela od planiranih 9.457 hektara pod ovom industrijskom biljkom.

Setva krmnog bilja je na početku dok za ostale useve prolećna setva još nije počela.

Prolećno oranje do sada je urađeno na oko 54 odsto parcela od 12.000 hektara koliko je planom predviđeno, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik