U zakup samo zemljište jednog gazdinstva

Bez autora
Jan 16 2013

Apsolutno su netačne informacije iznete od strane Asocijacije poljoprivrednika iz Subotice. Ni jedan jedini hektar koji u zakupu koristi sedam poljoprivrednih kombinata nije obuhvaćen predugovorom sa Al Dahrom, naprotiv svih 16.500 hektara koje su dosada koristili ovi kombinati biće ponuđeno isključivo vojvođanskim paorima u zakup, saopštilo je juče Ministarstvo finansija i privrede, reagujući na optužbe nekoliko udruženja poljoprivrednika koji tvrde da je posao sa Al Dahrom loš i traže da pod istim uslovima i oni dobiju državnu zemlju u zakup. Jedino poljoprivredno zemljište koje je predmet zakupa jeste 2.982 hektara koje je koristilo gazdinstvo ‘’7 juli’’ (koje je u sklopu poljoprivrednog kombinata PKB), a za čiji zakup do sada državi nije plaćalo niti jedan dinar. Kada govorimo o poljoprivrednom zemljištu Vojne ustanove Morović - pogon Karađorđevo, ovo poljoprivredno zemljište nije ni predmet prodaje niti predmet zakupa, već će biti napravljen poseban ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, što jasno stoji u predugovoru.

U zakup samo zemljište jednog gazdinstvaApsolutno su netačne informacije iznete od strane Asocijacije poljoprivrednika iz Subotice.

Ni jedan jedini hektar koji u zakupu koristi sedam poljoprivrednih kombinata nije obuhvaćen predugovorom sa Al Dahrom, naprotiv svih 16.500 hektara koje su dosada koristili ovi kombinati biće ponuđeno isključivo vojvođanskim paorima u zakup, saopštilo je juče Ministarstvo finansija i privrede, reagujući na optužbe nekoliko udruženja poljoprivrednika koji tvrde da je posao sa Al Dahrom loš i traže da pod istim uslovima i oni dobiju državnu zemlju u zakup.

- Jedino poljoprivredno zemljište koje je predmet zakupa jeste 2.982 hektara koje je koristilo gazdinstvo ‘’7 juli’’ (koje je u sklopu poljoprivrednog kombinata PKB), a za čiji zakup do sada državi nije plaćalo niti jedan dinar. Kada govorimo o poljoprivrednom zemljištu Vojne ustanove Morović - pogon Karađorđevo, ovo poljoprivredno zemljište nije ni predmet prodaje niti predmet zakupa, već će biti napravljen poseban ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, što jasno stoji u predugovoru - navodi se u saopštenju i dodaje da će se ministri finansija i poljoprivrede, Dinkić i Knežević, sastati u četvrtak sa udruženjima poljoprivrednika i razgovarati o ovim pitanjima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik