4,5 milijardi evra za banku Bankia

Bez autora
Sep 04 2012

Španski državni Fond za restrukturisanje banaka saopštio je da je odlučio da upumpa 4,5 milijardi evra u banku Bankia, nacionalizovanu u maju ove godine, a sve u cilju povećanja nivoa kapitala te banke. Taj iznos je samo deo veće injekcije kapitala Fonda u Bankia-u, dogovorene zajedno sa vlastima evrozone.Odluka o obimu čitave injekcije biće donesena u narednih nekoliko nedelja. Finansijsko stanje Bankia-e otkrilo je ozbiljne slabosti španskog bankarskog sistema.

4,5 milijardi evra za banku BankiaŠpanski državni Fond za restrukturisanje banaka saopštio je da je odlučio da upumpa 4,5 milijardi evra u banku Bankia, nacionalizovanu u maju ove godine, a sve u cilju povećanja nivoa kapitala te banke.

Kako je saopšteno, taj iznos je samo deo veće injekcije kapitala Fonda u Bankia-u, dogovorene zajedno sa vlastima evrozone. Odluka o obimu čitave injekcije biće donesena u narednih nekoliko nedelja.

Finansijsko stanje Bankia-e otkrilo je ozbiljne slabosti španskog bankarskog sistema. Samo u prvih šest meseci ta banka je zabeležila gubitke od 4,45 milijardi evra, što je navelo Fond da obeća brzu reakciju. U prvoj polovini prošle godine Bankia je ostvarila profit od 205 miliona evra.

Bankia je osnovana 2010. godine integracijom sedam posrnulih španskih regionalnih štedionica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik