American Express mora da plati kaznu od 27,5 miliona dolara

Bez autora
Oct 02 2012

Vlasti SAD saopštile su danas da su osudile kompaniju za pružanje finansijskih usluga American Express na novčanu kaznu od 27,5 miliona dolara zbog kršenja zakona o kreditnim karticama. American Express će takođe morati da plati odštetu od 85 miliona dolara 250.000 klijenata zbog ilegalnih radnji koje je počinila od 2003. do proleća 2012. godine.Ova američka kompanija je proglašena krivom zbog nepoštovanja zakona u pogledu komercijalizacije pojedinih proizvoda i načina pokrivanja dugova.

American Express mora da plati kaznu od 27,5 miliona dolaraVlasti SAD saopštile su danas da su osudile kompaniju za pružanje finansijskih usluga American Express na novčanu kaznu od 27,5 miliona dolara zbog kršenja zakona o kreditnim karticama.

American Express će takođe morati da plati odštetu od 85 miliona dolara 250.000 klijenata zbog ilegalnih radnji koje je počinila od 2003. do proleća 2012. godine.

Ova američka kompanija je proglašena krivom zbog nepoštovanja zakona u pogledu komercijalizacije pojedinih proizvoda i načina pokrivanja dugova.

Posle otkrivenih malverzacija nekoliko državnih organa za finasijsku kontrolu sprovelo je istragu u kojoj je otkriveno da je American Express varao svoje klijente od proceduralne faze dobijanja kartice i odobravanja kredita preko poravnanja troškova do isplate duga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik