Cena akcije kompanije “Apple” skočila na 700 dolara

Bez autora
Sep 18 2012

Akcije kompanije “Apple” juče su dostigle prvi put vrednost od 699,78 dolara. Što je skok od 1,23 posto ili za 8,50 dolara. Cena akcije je od početka godine porasla više od 70 procenata. Novom rekordnom vrednošću akcija, vrednost kompanije “Apple” je oko 656 milijardi dolara, čime je najvrednija kompanija u istoriji ne računajući inflaciju.Ovakva tržišna dešavanja su posledica vesti da je kompanija primila više od dva miliona porudžbina za svoj najnoviji pametni telefon iPhone 5.

Cena akcije kompanije “Apple” skočila na 700 dolaraAkcije kompanije “Apple” juče su dostigle prvi put vrednost od 699,78 dolara. Što je skok od 1,23 posto ili za 8,50 dolara.

Cena akcije je od početka godine porasla više od 70 procenata.

Novom rekordnom vrednošću akcija, vrednost kompanije “Apple” je oko 656 milijardi dolara, čime je najvrednija kompanija u istoriji ne računajući inflaciju.

Ovakva tržišna dešavanja su posledica vesti da je kompanija primila više od dva miliona porudžbina za svoj najnoviji pametni telefon iPhone 5.

Kako je saopšteno iz kompanije, prve isporuke će krenuti već sledeće nedelje, ali zbog velike tražnje neki kupci će svoje nove uređaje dobiti tek u oktobru.

Neki analitičari smatraju da bi “Apple” mogao prodati više od 10 miliona iPhone 5 uređaja do kraja septembra, a između 50 i 60 miliona do kraja godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik