Cena nafte prvi put od maja iznad 94 dolara

Bez autora
Aug 08 2012

Nafta je danas na njujorškoj berzi poskupela i prvi put od maja dostigla cenu veću od 94 dolara po barelu. Trgovci su čekali da vide da li će tropska oluja, koja preti da postane uragan, uticati na proizvodnju nafte u Meksiku, a zabrinutost su izazvale i eksplozije na naftovodima u Iraku, zbog kojih je bio obustavljen transport nafte na svetsko tržište.Referentna cena barela nafte u Njujorku dostigla je 94,42 dolara, dok je nafta tipa "brent" u Londonu poskupela za 2,2 odsto na 111,99 dolara po barelu. Na poskupljenje nafte uticalo je i očekivanje da će Evropa, SAD i Kina preduzeti nove mere za podsticanje ekonomskog razvoja, čime će biti povećana potražnja nafte.

Cena nafte prvi put od maja iznad 94 dolaraNafta je danas na njujorškoj berzi poskupela i prvi put od maja dostigla cenu veću od 94 dolara po barelu.

Trgovci su čekali da vide da li će tropska oluja, koja preti da postane uragan, uticati na proizvodnju nafte u Meksiku, a zabrinutost su izazvale i eksplozije na naftovodima u Iraku, zbog kojih je bio obustavljen transport nafte na svetsko tržište. 

Referentna cena barela nafte u Njujorku dostigla je 94,42 dolara, dok je nafta tipa "brent" u Londonu poskupela za 2,2 odsto na 111,99 dolara po barelu. 

Na poskupljenje nafte uticalo je i očekivanje da će Evropa, SAD i Kina preduzeti nove mere za podsticanje ekonomskog razvoja, čime će biti povećana potražnja nafte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik