Dobit HP-a iznad očekivanja

Bez autora
Aug 23 2012

Kompanija “Hewlett-Packard” (HP) objavio je dobit koja je potukla očekivanja analitičara, ali je prihod bio neznatno slabiji od očekivanja tržišta. Ovaj proizvođač personalnih računara u periodu januar-jun ostvario je dobit isključujući jednokratne stavke od 1 dolara po akciji, u odnosu na 1,1 dolar u istom periodu protekle godine.Prihod je pao pet posto na 29,7 milijardi dolara, u odnosu na prošlogodišnju realizaciju od 31,19 milijardu dolara.

Dobit HP-a iznad očekivanjaKompanija “Hewlett-Packard” (HP) objavio je dobit koja je potukla očekivanja analitičara, ali je prihod bio neznatno slabiji od očekivanja tržišta.

Ovaj proizvođač personalnih računara u periodu januar-jun ostvario je dobit isključujući jednokratne stavke od 1 dolara po akciji, u odnosu na 1,1 dolar u istom periodu protekle godine.

Prihod je pao pet posto na 29,7 milijardi dolara, u odnosu na prošlogodišnju realizaciju od 31,19 milijardu dolara.

Kako je prenela agencija Reuters, analitičari su očekivali da će ova kompanija objaviti dobit od 98 centi po akciji i prihod od 30,1 milijardu dolara. Menadžment kompanije očekuje dobit na godišnjem nivou u rasponu od 4,05 do 4,07 dolara po akciji, dok su analitičari prognozirali krajnji rezultat od 4,07 dolara po akciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik