eBay udvostručio profit

Bez autora
Jul 19 2012

Online aukcijska kuća, eBay, objavila je udvostručila dobit u drugom tromesečju ove godine zahvaljujući prihodima od PayPal-a. Porasla je i dobit od prodaje preko web stranica. eBay je za posmatrani period objavio neto dobit od 692 miliona dolara, u poređenju sa 283 miliona dolara godinu dana ranije.Operativni prihodi porasli su 23 posto na 3,4 milijarde dolara, što je malo iznad očekivanja analitičara koji su prognozirali da će operativni prihodi iznositi 3,36 milijardi dolara.

eBay udvostručio profitOnline aukcijska kuća, eBay, objavila je udvostručila dobit u drugom tromesečju ove godine zahvaljujući prihodima od PayPal-a.

U saopštenju ove aukcijske kuće je navedeno da je porasla i dobit od prodaje preko web stranica. eBay je za posmatrani period objavio neto dobit od 692 miliona dolara, u poređenju sa 283 miliona dolara godinu dana ranije.

Operativni prihodi porasli su 23 posto na 3,4 milijarde dolara, što je malo iznad očekivanja analitičara koji su prognozirali da će operativni prihodi iznositi 3,36 milijardi dolara.

Takođe, nakon objave rezultata i cena akcija eBay-a je porasla i to za pet procenata, iako su najavili prihode malo lošije od očekivanih za trenutni kvartal.

Iz eBay-a su dodali i da im je prodaja, koja uključuje i aukcijsku web stranicu, porasla po najbržoj stopi od 2006. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik