Forbs: Gasprom najprofitabilnija kompanija na svetu

Bez autora
Jul 30 2012

Ruski gigant u sektoru gasa, "Gasprom", najprofitabilnija je kompanija na svetu prema rezultatima poslovanja iz 2011. godine. Časopis "Forbs" je listu kompanija rangiranih po profitu, na kojoj je "Gasprom" zauzeo prvo mesto, objavio u redovnom izdanju koje izlazi danas.Ruska kompanija je 2011. godine ostvarila profit od 44,46 milijardi dolara, što je više od bilo koje druge firme u svetu.

Forbs: Gasprom najprofitabilnija kompanija na svetuRuski gigant u sektoru gasa, "Gasprom", najprofitabilnija je kompanija na svetu prema rezultatima poslovanja iz 2011. godine, objavio je američki časopis "Forbs".

Taj časopis je listu kompanija rangiranih po profitu, na kojoj je "Gasprom" zauzeo prvo mesto, objavio u redovnom izdanju koje izlazi danas, prenela je agencija Itar-Tas.

Ruska kompanija je 2011. godine ostvarila profit od 44,46 milijardi dolara, što je više od bilo koje druge firme u svetu. Na drugom mestu po zaradi je američki naftni gigant "Ekson mobil" sa iznosom od 41,60 milijardi dolara, dok je treća "Industrijska i komercijalna banka Kine" sa profitom od 32,21 milijardu dolara, objavio je "Forbs".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik