"Gugl", "Epl" i "Samsung" zajedno kupuju "Kodakove" patente

Bez autora
Aug 21 2012

Kompanija "Kodak" je nedavno objavila bankrot i sada se njeni patenti nalaze na aukciji, a tri najveće kompanije su se udružile u želji da ih kupe. Da na tržištu ne postoje određena pravila pokazuje i slučaj "Kodak" gde su se kompanije "Gugl", "Epl" i "Samsung" udružile u nameri da otkupe patente.Naime, "Kodak" je bakrotirao i sada rasprodaje svoje patente, a kompanije koje se međusobno tuže, odlučile su da zajedno ponude oko 200 miliona dolara.

"Gugl", "Epl" i "Samsung" zajedno kupuju "Kodakove" patenteKompanija "Kodak" je nedavno objavila bankrot i sada se njeni patenti nalaze na aukciji, a tri najveće kompanije su se udružile u želji da ih kupe.

Da na tržištu ne postoje određena pravila pokazuje i slučaj "Kodak" gde su se kompanije "Gugl", "Epl" i "Samsung" udružile u nameri da otkupe patente.

Naime, "Kodak" je bakrotirao i sada rasprodaje svoje patente, a kompanije koje se međusobno tuže, odlučile su da zajedno ponude oko 200 miliona dolara.

Ipak, čelnici "Kodaka" žele da dostignu ukupnu cenu od dve milijarde, a svaka kompanija je rekla da će maksimalno podići svoju pojedinačnu ponudu do pola milijarde. Ukoliko dođe do kupovine, to će biti dobra stvar pošto će onda svi polagati pravo na njihovo korišćenje, čime će se izbegne mogućnost naknadnih tužbi za krađu patenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik