“Huawei” gradi centar za istraživanje i razvoj

Bez autora
Dec 11 2012

Kineska kompanija “Huawei” najavila je otvaranje novog centra za istraživanje i razvoj u Helsinkiju, u Finskoj. Vrednost investicije u novi centar iznosi 70 miliona evra. Centar će zapošljavati 30 ljudi, a u periodu od pet godina broj zaposlenih trebao bi da se popne na 100 ljudi.U novom centru za istraživanje i razvoj “Huawei” će se baviti novim tehnologijama za mobilne uređaje, a fokusiraće se na poboljšavanje korisničkog iskustva za svoje Android i Windows Phone smartphone uređaje.

“Huawei” gradi centar za istraživanje i razvojKineska kompanija “Huawei” najavila je otvaranje novog centra za istraživanje i razvoj u Helsinkiju, u Finskoj. Vrednost investicije u novi centar iznosi 70 miliona evra.

Kako su najavili iz kompanije, centar će zapošljavati 30 ljudi, a u periodu od pet godina broj zaposlenih trebao bi da se popne na 100 ljudi.

U novom centru za istraživanje i razvoj “Huawei” će se baviti novim tehnologijama za mobilne uređaje, a fokusiraće se na poboljšavanje korisničkog iskustva za svoje Android i Windows Phone smartphone uređaje.
 
“Huawei” na evropskom tržištu ima centar za dizajn u Švedskoj, a u Velikoj Britaniji smešten je centar za razvoj korisničkih interfejsa.

Kineski proizvođač će ulaskom u Finsku dobiti ukupno jedanaesti razvojni centar u Evropi gde zapošljava ukupno 7.000 ljudi. Broj zaposlenih u evropskim predstavništvima u roku od tri do pet godina trebalo bi da bude udvostručen, očekuju u kompaniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik