“JP Morgan” zabeležio skok dobiti

Bez autora
Oct 16 2012

Neto dobit američkog bankarskog giganta “JP Morgan Chasea” skočila je u trećem tromesečju za 34 posto zahvaljujući zaradi na investicijama i boljim rezultatima u većini ostalih bankarskih sektora. U kvartalu koji se završio 30. septembra neto dobit “JP Morgan Chasea” iznosila je 5,71 milijardu dolara. Dobit po akciji iznosila je 1,4 dolara, u odnosu na 1,02 dolara u istom periodu prošle godine.U trećem tromesečju sektor za investicije zabeležio je dobit od 221 milion dolara, u odnosu na gubitak od 645 miliona dolara u istom prošlogodišnjem tromesečju, te 1,78 milijardi dolara gubitka u prethodna tri meseca.

“JP Morgan” zabeležio skok dobitiNeto dobit američkog bankarskog giganta “JP Morgan Chasea” skočila je u trećem tromesečju za 34 posto zahvaljujući zaradi na investicijama i boljim rezultatima u većini ostalih bankarskih sektora.

U kvartalu koji se završio 30. septembra neto dobit “JP Morgan Chasea” iznosila je 5,71 milijardu dolara. Dobit po akciji iznosila je 1,4 dolara, u odnosu na 1,02 dolara u istom periodu prošle godine.

U trećem tromesečju sektor za investicije zabeležio je dobit od 221 milion dolara, u odnosu na gubitak od 645 miliona dolara u istom prošlogodišnjem tromesečju, te 1,78 milijardi dolara gubitka u prethodna tri meseca.

Pozitivni rezultati su zabeleženi u većini poslovnih područija.

Američko tržište nekretnina prema bankarskim procenama “okrenulo novu stranicu”, zahvaljujući čemu je “JP Morgan Chase” smanjio rezervacije za gubitke vezane sa hipotekama za 900 miliona dolara. Ti rezultati odražavaju nastavljeni uzlet u svim delovima poslovanja ovog američkog bankarskog giganta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik