Kredit EU za španske banke

Bez autora
Nov 28 2012

Kredit od 37 milijardi evra za dokapitalizaciju četiri španskih banaka odobrila je Evropska komisija. Svaka od tih banaka moraće da smanji izdavanje zajmova i investicije za 60 odsto.Prema tom planu, Bankia će dobiti 18 milijardi evra, Katalunja Kaiša devet, NCG Banko 5,5 i Banka Valensija 4,5 milijarde evra, uz obavezu da Katalunja Kaiša i NCG Banko budu prodate ili ugašene do 2017. godine.

Kredit EU za španske bankeEvropska komisija odobrila kredit od 37 milijardi evra za dokapitalizaciju četiri španske banke, pod uslovom da svaka od njih smanji izdavanje zajmova i investicije za 60 odsto.

Kredit od 37 milijardi evra za dokapitalizaciju četiri španskih banaka odobrila je Evropska komisija. Svaka od tih banaka moraće da smanji izdavanje zajmova i investicije za 60 odsto.

Prema tom planu, Bankia će dobiti 18 milijardi evra, Katalunja Kaiša devet, NCG Banko 5,5 i Banka Valensija 4,5 milijarde evra, uz obavezu da Katalunja Kaiša i NCG Banko budu prodate ili ugašene do 2017. godine, saopšteno je u EK.

Evropskoi komesar za konkurentnost Hoakina Almunja ističe da je cilj dokapitalizacije da banke povrate održivost poslovanja.

Ta pomoć je deo dogovorenog kredita u ukupnom iznosu od 100 milijardi evra, koji je odobrilo ostalih 16 zemalja evrozone za pomoć bankama u Španiji koje je pogodio kolaps tržišta nekretnina 2008. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik