McDonald's zabeležio manju dobit

Bez autora
Jul 25 2012

Vodeći svetski lanac restorana brze hrane, američki McDonald's, u drugom tromesečju 2012. godine zabeležio je neto dobit od 1,35 milijardi dolara, a ona je za četiri posto manja u poređenju sa istim periodom prošle godine. Niža dobit posledica je jačanja dolara i štedljivosti potrošača.Prihodi su u prvoj polovini ove godine iznosili 6,92 milijardi dolara, dok su oni prošle godine iznosili 6,91 milijardu. Ako se izuzmu kursne razlike, prihodi su bili pet posto veći u odnosu na godinu dana ranije.

McDonald's zabeležio manju dobitVodeći svetski lanac restorana brze hrane, američki McDonald's, u drugom tromesečju 2012. godine zabeležio je neto dobit od 1,35 milijardi dolara, a ona je za četiri posto manja u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Niža dobit posledica je jačanja dolara i štedljivosti potrošača, saopštio McDonald's, a prenosi Bloomberg.

U saopštenju se navodi da su prihodi u prvoj polovini ove godine iznosili 6,92 milijardi dolara, dok su oni prošle godine iznosili 6,91 milijardu. Ako se izuzmu kursne razlike, prihodi su bili pet posto veći u odnosu na godinu dana ranije.

Prihod restorana koji posluju najmanje godinu dana porasli su za 3,6 posto, dodaje se u saopštenju.

U Evropi, gde McDonald's ostvaruje 40 posto prometa, prihodi su porasli za 3,8 posto, a u azijsko-pacifičkom području, Bliskom istoku i Africi za 0,9 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik