"Mitsubishi" prodaje fabriku za jedan evro

Bez autora
Jul 16 2012

Japanski proizvođač automobila "Mitsubishi" prodaće jedinu fabriku u Evropi holandskoj industrijskoj grupi za jedan evro, uz uslov da zadrže 1.500 radnika. Fabrika NedCar biće prodata "VDL grupi" koja se bavi proizvodnjom autobusa i širokog spektra industrijskih proizvoda."Mitshubishi" je ranije najavio da će do kraja 2012. godine obustaviti proizvodnju u fabrici u Holandiji zbog teškog poslovnog okruženja i dužničke krize koja je pogodila Evropu.

"Mitsubishi" prodaje fabriku za jedan evroJapanski proizvođač automobila "Mitsubishi" prodaće jedinu fabriku u Evropi holandskoj industrijskoj grupi za jedan evro, uz uslov da zadrže 1.500 radnika.

Fabrika NedCar biće prodata "VDL grupi" koja se bavi proizvodnjom autobusa i širokog spektra industrijskih proizvoda.
 
"Mitshubishi" je ranije najavio da će do kraja 2012. godine obustaviti proizvodnju u fabrici u Holandiji zbog teškog poslovnog okruženja i dužničke krize koja je pogodila Evropu.

"Mitsubishi" je pregovarao sa zainteresiranim stranama o mogućnosti nastavka poslovanja NedCar-a u budućnosti, a glavni prioritet je osigurati zadržavanje zaposlenih. Kao rezultat toga, "Mitsubishi" je postigao sporazum s "VDL-om" o prenosu akcija, navodi se u saopštenju ove japanske kompanije.

Tako će VDL dobiti 468.308 akcija kompanije "Mitsubishi Motors Corporation" (85 posto) i još 82.642 akcije, odnosno 15 posto udela u kompaniji "Mitsubishi Motors Europe B.V.".

Potpisivanje konačnog dogovora očekuje se do kraja avgusta, a prenos akcija do kraja decembra 2012. godine.

U "Mitsubishi-ju" očekuju da će uknjižiti 28 milijardi jena (353 milijuna dolara) gubitka holandske fabrike, koji će biti uključen u rezultate za tekuću fiskalnu godinu zaključno s martom 2013. godine.

Japanski proizvođač automobila proizvodio je u ovoj fabrici modele Colt i Outlander.

Proizvodnja u NedCar-u, koji je osnovan 1991. godine, je i dalje daleko ispod godišnjih proizvodnih kapaciteta od 200.000 jedinica, s obzirom da je prošle godine proizvedeno samo 40.739 vozila.

Kompanija "Mitsubishi Motors Corporation" ima dugu istoriju. Godine 1870. formirana je prevoznička kompanija "Tsukumo Shokai", a njen naslednik je kompanija "Mitsubishi Heavy-Industries", koja je na japansko tržište izbacila prvi automobil 1917. godine. Nazavisna kompanija "Mitsubishi Motors" formirana je restrukturiranjem 1970. Godine 2003. kompanija "Mitsubishi Motors" specijalizovana za proizvodnju različitih vrsta opreme je ponovo restrukturirana i njena proizvodnja je fokusirana na putničke automobile različitih tipova. Kompanija, njene ćerke i filijale, imaju svoje proizvodne pogone u različitim regionima sveta.

Holandski "VDL Groep" je industrijska kompanija, osnovana 1953. godine, koja proizvodi proizvode za različite industrije. Kompanija posluje u 18 zemalja i zapošljava preko 7.000 ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik