“Nokia Siemens” ukida 400 radnih mesta

Bez autora
Sep 12 2012

Rukovodstvo nemačko-finske kompanije “Nokia Siemens Netvorks” saopštilo je danas da je počelo pregovore sa zaposlenima o ukidanju 400 radnih mesta u Finskoj, u okviru globalnih planova za unapređenje poslovanje firme.Ova kompanija je još prošle godine najavila ukidanje 17.000 radnih mesta širom sveta, što je gotovo jedna četvrtina njene radne snage. Cilj svega je smanjenje godišnjih troškova za jednu milijardu dolara do 2013. godine.

“Nokia Siemens” ukida 400 radnih mestaRukovodstvo nemačko-finske kompanije “Nokia Siemens Netvorks” saopštilo je danas da je počelo pregovore sa zaposlenima o ukidanju 400 radnih mesta u Finskoj, u okviru globalnih planova za unapređenje poslovanje firme.

Ova kompanija je još prošle godine najavila ukidanje 17.000 radnih mesta širom sveta, što je gotovo jedna četvrtina njene radne snage. Cilj svega je smanjenje godišnjih troškova za jednu milijardu dolara do 2013. godine.

Zajedničko preduzeće “Nokije” i “Samsunga” je imalo poteškoće da ostvari profit, s obzirom na oštru konkurenciju na globalnom telekomunikacionom tržištu. Kompanija posluje u 150 zemalja sveta, a samo u Finskoj zapošljava 6.200 ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik