Opel prekida proizvodnju električnog Adama

Bez autora
Nov 13 2012

Opel je prekinuo rad na planiranoj električnoj verziji novog modela Adam zbog visokih troškova. Električna verzija Opel Adama se zasnivala na tehnologiji predstojećeg Chevrolet-ovog Spark električnog modela, koji je planiran za američko tržište, ali su u Opelu odlučili da im se ovakav auto ne isplati.Prodaja električnih automobila se sporo razvija, jer kupci nisu voljni dodatno da plate za tehnologiju koja je neophodna u proizvodnji.

Opel prekida proizvodnju električnog AdamaOpel je prekinuo rad na planiranoj električnoj verziji novog modela Adam zbog visokih troškova.

Električna verzija Opel Adama se zasnivala na tehnologiji predstojećeg Chevrolet-ovog Spark električnog modela, koji je planiran za američko tržište, ali su u Opelu odlučili da im se ovakav auto ne isplati.

Dieter Metz, glavni inženjer u Opelu je istakao da je to poslovna odluka i da kompanija ne bi bila u mogućnosti da mušterijama naplati cenu koja je potrebna za proizvodnju ovakvog automobila.
 
Prodaja električnih automobila se sporo razvija, jer kupci nisu voljni dodatno da plate za tehnologiju koja je neophodna u proizvodnji.
 
S druge strane Opel će se držati proizvodnje Adama sa tri benzinska motora (1.2L sa 70KS, 1.4L sa 87KS i 1.4L sa 100KS).

Pojavile su se i neslužbene informacije o proizvodnju sportskog modela Opel Adam OPC, koji bi bio konkurent modelima kao što su Abarth 500 i Mini Cooper S, a kako stvari sada stoje, Adam OPC bi trebalo da dobije novi 1,4 litarski turbo motor koji će razvijati do 180 konja, u paru sa šestostupanjskim manualnim menjačem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik