Profit kompanije “Ford Motors” potukao očekivanja

Bez autora
Oct 31 2012

Američki “Ford Motors” objavio je profit za treći kvartal koji je potukao očekivanja tržišta usled viših cena vozila širom sveta i rekodne profitne margine od 12 posto u Severnoj Americi. Drugi po veličini proizvođač automobila u Sjedinjenim Američkim Državama zabeležio je poslovnu dobit od 2,2 milijarde dolara ili 40 centi po akciji, potukavši očekivanja analitičara okupljenih oko Reuters-a koji su očekivali dobit od 30 centi po akciji.Prihod u trećem tromesečju oslabio je tri posto na 32,1 milijarde dolara, u odnosu na 30,9 milijardi realizacije koju su predviđali analitičari.

Profit kompanije “Ford Motors” potukao očekivanjaAmerički “Ford Motors” objavio je profit za treći kvartal koji je potukao očekivanja tržišta usled viših cena vozila širom sveta i rekodne profitne margine od 12 posto u Severnoj Americi.

Drugi po veličini proizvođač automobila u Sjedinjenim Američkim Državama zabeležio je poslovnu dobit od 2,2 milijarde dolara ili 40 centi po akciji, potukavši očekivanja analitičara okupljenih oko Reuters-a koji su očekivali dobit od 30 centi po akciji.

Prihod u trećem tromesečju oslabio je tri posto na 32,1 milijarde dolara, u odnosu na 30,9 milijardi realizacije koju su predviđali analitičari. Neto dobit u kvartalu bila je oko 1,6 milijardi dolara ili 41 cent po akciji, što je na nivou prošlogodišnjeg rezultata.

Čelnici kompanije očekuju u SAD prodaju u tekućoj godini na nivou od 14,7 miliona vozila. Snažna pozicija na domaćem tržištu trebala bi da nadoknaditi pad na evropskom tržištu i slabljenje pozicija na tržištu Azije, pre svega Kine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik