Proizvođač Oskara otpušta 100 radnika

Bez autora
Dec 09 2012

Kompanija Ovens (R.S.Owens & Co.INC), koja proizvodi pozlaćene statuete Oskar, otpustiće skoro 100 radnika u procesu preuzimanja. Neki od otpuštenih bi mogli biti vraćeni na radna mesta, a nagrade će se i dalje proizvoditi u severnom Čikagu.Kompanija Ovens je ove nedelje saopštila Ministarstvu trgovine američke savezne države Ilinois da će otpustiti 95 od svojih 250 radnika 17. decembra, na dan kada će je preuzeti St. Regis Crystal. Ovens je proizvodila statuete oko 30 godina i nastaviće da pravi i Oskare i Emije.

Proizvođač Oskara otpušta 100 radnikaKompanija Ovens (R.S.Owens & Co.INC), koja proizvodi pozlaćene statuete Oskar, otpustiće skoro 100 radnika u procesu preuzimanja.

Neki od otpuštenih bi mogli biti vraćeni na radna mesta, a nagrade će se i dalje proizvoditi u severnom Čikagu.

Kompanija Ovens je ove nedelje saopštila Ministarstvu trgovine američke savezne države Ilinois da će otpustiti 95 od svojih 250 radnika 17. decembra, na dan kada će je preuzeti St. Regis Crystal.

Ovens je proizvodila statuete oko 30 godina i nastaviće da pravi i Oskare i Emije, rekao je predsednik kompanije Skot Sigel.

Sigel, čiji je deda Oven Sigel osnovao kompaniju 1938. godine, rekao je da je kompanija već godinama u teskoćama. Kao razlog je naveo krizu i jeftiniju kinesku konkurenciju.

Oko 50 statueta, dužine 34,3 santimetara i težine 450 grama, prave se svake godine za dodelu nagrada Akademije. Statuete su pozlaćene i napravaljene od britanijuma, legure lima, antimona i bakra, prenosi agencija Beta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik