“Samsung” očekuje rast dobiti

Bez autora
Jul 09 2012

Kompanija “Samsung Electronics” u drugom tromesečju ove godine očekuje rast dobiti od 79 posto zahvaljujući nastavku rasta prodaje pametnih telefona. Iz kompanije prognoziraju operativnu dobit od 5,9 milijardi dolara (6,7 biliona wona), što je najveća kvartalna dobit za tu kompaniju od 2008. godine.“Samsung” je ove godine od pretekao kompaniju “Nokia” i zauzeo mesto vodećeg svetskog proizvođača mobilnih telefona.

“Samsung” očekuje rast dobitiKompanija “Samsung Electronics” u drugom tromesečju ove godine očekuje rast dobiti od 79 posto zahvaljujući nastavku rasta prodaje pametnih telefona.

Iz kompanije prognoziraju operativnu dobit od 5,9 milijardi dolara (6,7 biliona wona), što je najveća kvartalna dobit za tu kompaniju od 2008. godine.

“Samsung” je ove godine od pretekao kompaniju “Nokia” i zauzeo mesto vodećeg svetskog proizvođača mobilnih telefona.

Prema procenama analitičara, očekuje se dodatni rast profita te južnokorejske kompanije u narednim mesecima. Prihodi će biti veći u trećem tromesečju, jer će prodaja telefona Galaxy S III dramatično porasti i dovesti prihode telekomunikacijskog sektora preko pet biliona wona, navode analitičari.

Takođe, procenjuje se da će u trećem kvartalu biti prodato 19 miliona Galaxy S III telefona.

Sa druge strane, neki analitičari smatraju, da bi prodaja uprkos početnom uspehu mogla usporiti krajem godine, kada se na tržištu pojavi “Apple-ov” iPhone5, koji predstavlja najvećeg konkurenta “Samsungovim” pametnim telefonima.

“Samsung” je svoju najnoviju verziju pametnih telefona, Galaxy S III predstavio u maju ove godine, a tržište je dobro prihvatilo taj uređaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik