“Sony Mobile” ukida 1.000 radnih mesta

Bez autora
Aug 23 2012

Ogranak za mobilne telefone japanske kompanije “Sony” – “Sony Mobile Communications” (SMC) objavio je danas da će ukinuti1.000 radnih mesta u Švedskoj do marta 2014. godine.Reč je o ukidanju radnih mesta u okviru prebacivanja društvenog sedišta te kompanije iz Lunda (Švedska) u Tokio (Japan), navedeno je u saopštenju nekadašnje zajedničke kompanije “Sonija” i švedskog proizvođača telekomunikacione opreme “Ericsson-a” koja je danas 100 posto u vlasništvu japanske kompanije.

“Sony Mobile” ukida 1.000 radnih mestaOgranak za mobilne telefone japanske kompanije “Sony” – “Sony Mobile Communications” (SMC) objavio je danas da će ukinuti1.000 radnih mesta u Švedskoj do marta 2014. godine.

Reč je o ukidanju radnih mesta u okviru prebacivanja društvenog sedišta te kompanije iz Lunda (Švedska) u Tokio (Japan), navedeno je u saopštenju nekadašnje zajedničke kompanije “Sonija” i švedskog proizvođača telekomunikacione opreme “Ericsson-a” koja je danas 100 posto u vlasništvu japanske kompanije.

"Sony mobile" planira da smanji radnu snagu za oko 15 posto, odnosno za oko 1.000 ljudi, uključujući i konsultante, kako bi poboljšao svoju operativnu efikasnost, smanjio troškove i ostvario rentabilni rast.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik