“Sony” ulaže u “Olimpus”

Bez autora
Oct 01 2012

Japanski elektronski gigant “Sony” uložiće 645 miliona dolara u kompaniju “Olimpus”, koju potresaju skandali i finansijski gubici. Ovom investicijom “Sony”, kojem takođe ne cvetaju ruže u nadmetanju sa oštrom konkurencijom, postaće najveći pojedinačni akcionar u “Olimpus-u”, sa vlasničkim udelom od nešto više od 11 posto.Kompanije će se agresivno zalagati za razvoj proizvodnje u oblasti medicinske opreme i osnovaće zajedničko preduzeće s ciljem da to postane postane stub ukupnog poslovanja.

“Sony” ulaže u “Olimpus”Japanski elektronski gigant “Sony” uložiće 645 miliona dolara u kompaniju “Olimpus”, koju potresaju skandali i finansijski gubici.

Kako su u zajedničkom saopštenju objavile ove dve kompanije, ovom investicijom “Sony”, kojem takođe ne cvetaju ruže u nadmetanju sa oštrom konkurencijom, postaće najveći pojedinačni akcionar u “Olimpus-u”, sa vlasničkim udelom od nešto više od 11 posto.

Kompanije će se agresivno zalagati za razvoj proizvodnje u oblasti medicinske opreme i osnovaće zajedničko preduzeće s ciljem da to postane  postane stub ukupnog poslovanja.

“Soni” će uložiti novac u “Olimpus” do kraja ove godine.

Ugled “Olimpus-a”, najpoznatijeg po proizvodnji digitalnih kamera i foto-aparata, teško je narušen nakon što je njegov bivši direktor objavio da je kompanija prikrila gubitak od 1,7 milijardi dolara u svojim knjigama.

Investicija kompanije “Sony” će nam pomoći da ojačamo finansijsku bazu, rekao je predsednik “Olimpus-a” Hirojuki Sasa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik