S&P smanjio španski kreditni rejting

Bez autora
Oct 11 2012

Uprkos troškovnim rezovima, višim porezima, reformi tržišta rada i penzijskog sistema, Vlada Španije je saopštila da će se ukupan dug sledeće godine popeti na 90 posto BDP-a. Agencija za ocenu kreditnog rejtinga “Standard & Poor” (S&P) spustila je Španiji kreditni rejting sa “BBB+” na “BBB-“, što je tek jedan nivo iznad takozvanog “junk” rejtinga, a kao razlozi se ističu sve dublja recesija i finansijski pritisci.Sniženje rejtinga odražava stav S&P-a o sve većem riziku povezanim sa španskim javnim dugom, zbog sve većih privrednih i političkih pritisaka.

S&P smanjio španski kreditni rejtingUprkos troškovnim rezovima, višim porezima, reformi tržišta rada i penzijskog sistema, Vlada Španije je saopštila da će se ukupan dug sledeće godine popeti na 90 posto BDP-a.

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga “Standard & Poor” (S&P) spustila je Španiji kreditni rejting sa “BBB+” na “BBB-“, što je tek jedan nivo iznad takozvanog “junk” rejtinga, a kao razlozi se ističu sve dublja recesija i finansijski pritisci.

Sniženje rejtinga odražava stav S&P-a o sve većem riziku povezanim sa španskim javnim dugom, zbog sve većih privrednih i političkih pritisaka.

Sve dublja recesija ograničava mogućnosti španske Vlade u preduzimanju potrebnih mera, rekli su iz S&P-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik