Toyota povlači 2,77 miliona automobila

Bez autora
Nov 14 2012

Toyota je na svojim automobilima otkrila nove nedostatke, pa je na servis pozvala vlasnike čak 2,77 miliona vozila širom sveta zbog problema sa sistemom upravljanja i vodenim pumpama kod hibridnih modela. U Toyoti navode kako je reč samo o pozivu na servisiranje, a ne o povlačenju automobila.Ovo je već drugi poziv na servis milionima vlasnika Toyotinih automobila u poslednja dva meseca, kako bi se servisirali uočeni problemi. U oktobru su vlasnici zvati na servis zbog problema s električnim podizačima stakla.

Toyota povlači 2,77 miliona automobilaToyota je na svojim automobilima otkrila nove nedostatke, pa je na servis pozvala vlasnike čak 2,77 miliona vozila širom sveta zbog problema sa sistemom upravljanja i vodenim pumpama kod hibridnih modela.

U Toyoti navode kako je reč samo o pozivu na servisiranje, a ne o povlačenju automobila.
 
Ovo je već drugi poziv na servis milionima vlasnika Toyotinih automobila u poslednja dva meseca, kako bi se servisirali uočeni problemi. U oktobru su vlasnici zvati na servis zbog problema s električnim podizačima stakla.
 
Kako prenosi Rojters, zbog problema sa sistemom upravljanja na servis mora 1,5 miliona vozila u Japanu, 670.000 vozila u SAD-u, a 496.000 vozila u Evropi.

Iz Toyote navode da su problemi uočeni kod Priusa druge generacije i nekih modela Corolle, i dodaju kako se taj kvar može popraviti za svega 50 minuta.
 
Zbog problema s vodenim pumpama kod hibridnih modela na servis treba ići 630.000 automobila širom sveta, uključujući 350.000 u SAD-u i 175.000 u Japanu. Budući da su kod nekih vozila uočena oba problema, ukupna brojka vozila iznosi 2,77 miliona. Servis zamene pumpe, kako navode iz Toyote, traje oko 90 minuta.
 
Iz kompanije poručuju kako dosad nisu imali prijava o saobraćajnim nesrećama ili povredama uzrokovanima ovim problemima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik