Toyota povlači preko sedam miliona vozila

Bez autora
Oct 10 2012

Japanska kompanija “Toyota” najavila je povlačenje 7,43 miliona vozila sa tržišta širom sveta zbog kvara na automatskom podizaču stakala. Kao razlog povlačenja vozila sa tržišta i iz upotrebe, navodi se da se usled trenja podizača stakala javlja dim, pa tako i opasnost da dođe do požara. Predmet povlačenja biće modeli proizvedeni između 2005. i 2010. godine.Na području Severne Amerike u “Toyotine” salone će biti vraćeno ukupno 2,47 miliona vozila, među kojima se nalaze modeli Yaris, Corolla, Matrix, Camry, RAV-4, Highlander, Tundra, Sequoia kao i Scion xB i xD.

Toyota povlači preko sedam miliona vozilaJapanska kompanija “Toyota” najavila je povlačenje 7,43 miliona vozila sa tržišta širom sveta zbog kvara na automatskom podizaču stakala.

U saopštenju kompanije se, kao razlog povlačenja vozila sa tržišta i iz upotrebe, navodi da se usled trenja podizača stakala javlja dim, pa tako i opasnost da dođe do požara.

Predmet povlačenja biće modeli proizvedeni između 2005. i 2010. godine.

Na području Severne Amerike u “Toyotine” salone će biti vraćeno ukupno 2,47 miliona vozila, među kojima se nalaze modeli Yaris, Corolla, Matrix, Camry, RAV4, Highlander, Tundra, Sequoia kao i Scion xB i xD.

Sa japanskog tržišta bitće povučeno 460.000 vozila modela Vitz, Belta, Ractis, Ist, Auris i Corolla, dok će sa evropskog tržišta “Toyota” povući modele Yaris, Corolla, Auris, Camray i Rav4.

U Austriji i Aziji biće povučeno 650.000 vozila, a automobili ove kompanije biće povučeni i širom Bliskog istoka, kao i u Kanadi.

Ovo je najveći kontingent automobila povućen odjednom, nakon što je “Ford” 1996. godine sa tržišta povukao osam miliona vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik