Toyota proslavlja početak proizvodnje novog Aurisa

Bez autora
Nov 07 2012

Toyotina blistava istorija proizvodnje u Ujedinjenom kraljevstvu je od danas bogatija za još jedan važan događaj – zvanični početak proizvodnje potpuno novog Aurisa u fabrici u Burnastonu. Dr. Vince Cable, državni sekretar za poslovanje, inovacije i veštine, je pozdravio Toyotine investicije u Ujedinjenom kraljevstvu, koje takođe obuhvataju proizvodnju novog Auris Touring Sports karavana, planiranu za sledeću godinu.Ovaj datum je takođe značajan jer Toyota proslavlja 20 godina proizvodnje u Ujedinjenom kraljevstvu. Toyotina investicija od 185 miliona funti je dobra vest za lanac dostave u UK, a pomoći će i u poboljšanju veština i treninga radnika.

Toyota proslavlja početak proizvodnje novog AurisaToyotina blistava istorija proizvodnje u Ujedinjenom kraljevstvu je od danas bogatija za još jedan važan događaj – zvanični početak proizvodnje potpuno novog Aurisa u fabrici u Burnastonu.

Dr. Vince Cable, državni sekretar za poslovanje, inovacije i veštine, je pozdravio Toyotine investicije u Ujedinjenom kraljevstvu, koje takođe obuhvataju proizvodnju novog Auris Touring Sports karavana, planiranu za sledeću godinu.

Državni sekretar Vince Cable je rekao da je veoma srećan što je ponovo u Burnastonu, kako bi obeležio početak proizvodnje najnovijeg Aurisa.

Ovaj datum je takođe značajan jer Toyota proslavlja 20 godina proizvodnje u Ujedinjenom kraljevstvu. Toyotina investicija od 185 miliona funti je dobra vest za lanac dostave u UK, a pomoći će i u poboljšanju veština i treninga radnika. Već je regrutovano 800 radnika, a Toyota im je ponudila da budu šegrti u fabrici.

Automobilska industrija je od strateške nacionalne važnosti za Ujedinjeno kraljevstvo. Automobilski savet pokazuje kako Vlada i kompanije mogu zajedno da rade na promovisanju proizvodnje i privrednog rasta.

Didier Leroy, predsednik i generalni direktor “Toyota Motor Europe”, je naglasio važnost Ujedinjenog kraljevstva u kompanijskoj strategiji proizvodnje vozila i motora u Evropi. Toyota je pre 20 godina odabrala UK kao mesto za prvi proizvodni centar u Evropi, i nakon toga redovno investirala značajna sredstva u razvoj poslovanja “Toyota Motor UK” i proširenje kapaciteta.

Novi Auris je srce Toyotine strategije za Evropu i očekuje se da poveća prodajne rezultate na tržištu porodičnih automobila. On je jedinstvena ponuda u segmentu jer se nudi sa benzinskim, dizel i potpuno hibridnim agregatom, kako u hečbek, tako i u novoj Touring Sports karavan verziji.

Članovi tima u Burnastonu i fabrici motora u Disajdu su još jednom pokazali da mogu efikasno da isporuče proizvode vrhunskog kvaliteta koji su od vitalnog značaja za Toyotin nastup na visokokonkurentnom tržištu. Zbog investicije u novi Auris, povećavan je broj radnika u TMUK, ali se i stvaraju nova radna mesta kod dobavljača.

Odluku da se novi Auris hečbek i Touring Sports karavan prave u TMUK, Toyota je podržala investicijama od oko 230 miliona evra, a od toga je oko 105 miliona evra uloženo u lanac dostave. Time je ukupna investicija Toyote u Ujedinjenom kraljevstvu premašila 2,6 milijardi evra, od kada je počela sa radom u ovoj zemlji 1992. godine. Ovaj projekat takođe povećava zaposlenost i već je 800 radnika privremeno zaposleno u TMUK. Što je od velikog značaja, svima je ponuđeno da budu šegrti u Toyotinom proizvodnom postrojenju.

Tony Walker, zamenik izvršnog direktora TMUK, je rekao da je ovo sjajan dan za TMUK. Početak proizvodnje novog Aurisa u Burnastonu je rezultat rada tima koji je stvorio jedan od najboljih centara za proizvodnju vozila na svetu. “Toyotina investicija u naš rad je fantastičan pokazatelj poverenja u našu proizvodnju, ne samo kao TMUK, već u čitavu britansku automobilsku industriju”, rekao je on.

“Kada su u pitanju članovi našeg tima, ponosan sam što prenosimo naša znanja na druge i što smo svim privremeno zaposlenim radnicima pružili priliku da budu šegrti u našoj fabrici. Smatramo da je to veliki korak napred u automobilskoj industriji“, dodao je Walker.

Novi Auris i Auris Touring Sports se prave u Burnastonu, zajedno sa Avensisom i Avensis karavanom. To su najnoviji modeli koji se proizvode na ovom mestu, gde je od 1992. proizvedeno više od 3,25 miliona automobila. Većina vozila napravljenih u TMUK su izvezena u Evropu, kao što će biti slučaj i sa novim Aurisom.

Benzinska, dizel i hibridna verzija Aurisa i Auris Touring Sportsa će biti proizvedena u fabrici koja je stekla reputaciju kao prva automobilska fabrika u Evropi koja proizvodi popularno hibridno vozilo – Auris Hybrid, čija je proizvodnja počela 2010. Neki od motora koji se koriste u novom Aurisu, pa i 1.8 litarski agregat za hibridni model, dolaze iz Disajda, gde je proizvedeno više od tri miliona motora od kada je fabrika otvorena. Kao jedna od Toyotinih ekoloških fabrika, Burnaston primenjuje efikasne mere zaštite životne sredine, koje značajno smanjuju emisije, otpad i korišćenje energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik