“Volkswagen” otvorio novu fabriku u Kini

Bez autora
Jul 29 2012

Najveći evropski proizvođač automobila “Volkswagen” otvario je novu fabriku u mestu Yizheng, u istočnoj Kini. U ovoj fabrici će se godišnje proizvoditi 300.000 vozila. Nakon dvogodišnje izgradnje fabrika je otvorena i pre planiranog roka. Ova fabrika, kao i većina prozvodnih lokacija “Volkswagen grupe”, ispunjava visoke standarde ekološki prihvatljive proizvodnje vozila.U fabrici Yizheng, koja se nalazi na tačno 300 kilometara severozapadno od Šangaja, otvoriće se 3.700 novih radnih mesta.

“Volkswagen” otvorio novu fabriku u KiniNajveći evropski proizvođač automobila “Volkswagen” otvario je novu fabriku u mestu Yizheng, u istočnoj Kini.
U ovoj fabrici će se godišnje proizvoditi 300.000 vozila.

Nakon dvogodišnje izgradnje fabrika je otvorena i pre planiranog roka. Ova fabrika, kao i većina prozvodnih lokacija “Volkswagen grupe”, ispunjava visoke standarde ekološki prihvatljive proizvodnje vozila.

U fabrici Yizheng, koja se nalazi na tačno 300 kilometara severozapadno od Šangaja, otvoriće se 3.700 novih radnih mesta. Fabrika obuhvata potpunu proizvodnju s preserajem, limarijom, lakirnicom i montažom. Na zemljištu površine 1,3 miliona kvadratnih metara smešteni su, osim fabrike, i centar za tehnička ispitivanja, akademija za edukaciju i usavršavanje saradnika, kao i centar za energiju.
 
Kina je najveće tržište “Volkswagen grupe”, a samo prošle godine “Volkswagen” je kineskim kupcima isporučio 2,26 miliona svojih vozila. U prvih šest meseci ove godine isporuke su skočile za 17,5 posto na 1,30 miliona vozila. “Volkswagen grupa Kina” planira da do 2018. godine povećat proizvodne kapacitete na četiri miliona vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik