Volvo "s60"- najbolji rezultati na testovima bezbednosti

Bez autora
Aug 19 2012

Volvo "s60" ostvario je najbolji rezultat u novim testovima bezbednosti, koje je sproveo američki Osiguravajući insititut za bezbednost na putevima (IIHS). U poslednjem izveštaju IIHS Volvo "s60" je jedan od dva automobila koji su ostvarili najbolji rezultat u novom frontalnom sudaru pod malim uglom.U novom testu se pokazalo da tek 25 odsto površine prednjeg dela vozila na vozačevoj strani udara u čvrstu prepreku pri brzini od 64 km/h. Test je projektovan kako bi se dočarao udarac u drugo vozilo iz suprotnog smera ili u objekat kao što je drvo ili stub...

Volvo "s60"- najbolji rezultati na testovima bezbednostiVolvo "s60" ostvario je najbolji rezultat u novim testovima bezbednosti, koje je sproveo američki Osiguravajući insititut za bezbednost na putevima (IIHS), saopštila je danas kompanija "Grand motors".  

U poslednjem izveštaju IIHS Volvo "s60" je jedan od dva automobila koji su ostvarili najbolji rezultat u novom frontalnom sudaru pod malim uglom.

U novom testu se pokazalo da tek 25 odsto površine prednjeg dela vozila na vozačevoj strani udara u čvrstu prepreku pri brzini od 64 km/h.

Test je projektovan kako bi se dočarao udarac u drugo vozilo iz suprotnog smera ili u objekat kao što je drvo ili stub.

"Pri ozbiljnom udarcu nastalo je relativno malo oštećenje, tako da smo prezadovoljni rezultatima. Naš cilj je da stvorimo automobile koji će zaštiti putnike u većini situacija", izjavio je savetnik za bezbednost pri "Volvo Car" korporaciji Tomas Broberg.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik