Aerodromi RS: Uskoro letovi za Beč, Cirih i Minhen

Bez autora
Jan 12 2016

"Aerodromi RS" planiraju uspostavljanje avio-saobraćaja prema regionalnim centrima, i to prije svega prema Beču, Cirihu i Minhenu. U planu poslovanja "Aerodorma RS" za 2016. godinu navedeno je da je jedan od prioriteta i planova i uspostavljanje avio-saobraćaja prema regionalnim centrima. Planiramo uspostavljanje avio-saobraćaja prema evropskim destinacijama odakle će naši putnici imati bolje konekcije u odnosu na postojeće. Na kraju, putnici su ti koji govore šta žele i prema kojim destinacijama žele da lete najčešće, a uspostavljanje avio-saobraćaja prema regionalnim centrima stalno opredjeljenje ARS.

Aerodromi RS: Uskoro letovi za Beč, Cirih i Minhen"Aerodromi RS" planiraju uspostavljanje avio-saobraćaja prema regionalnim centrima, i to prije svega prema Beču, Cirihu i Minhenu, rekao je direktor ovog preduzeća Miroslav Janjić.

U planu poslovanja "Aerodorma RS" za 2016. godinu navedeno je da je jedan od prioriteta i planova i uspostavljanje avio-saobraćaja prema regionalnim centrima.

- Planiramo uspostavljanje avio-saobraćaja prema evropskim destinacijama odakle će naši putnici imati bolje konekcije u odnosu na postojeće. Na kraju, putnici su ti koji govore šta žele i prema kojim destinacijama žele da lete najčešće - rekao je Janjić i dodao da je uspostavljanje avio-saobraćaja prema regionalnim centrima stalno opredjeljenje ARS.

O uspostavljanju novih avio-linija, Janjić kaže da pregovaraju i sa "Er Srbijom", kao i sa drugim partnerima.

ARS planiraju da u ovoj godini, u skladu sa Ekonomskom politikom RS, izrade i Prostorno-plansku dokumentaciju, otpočnu gradnju kargo objekta, te prošire putnički terminal i nabave aerodromsku opremu koja nedostaje.

- Takođe je u planu zadržavanje statusa međunarodnog aerodroma, održavanje maksimalne otvorenosti aerodroma, te sertifikacija zaposlenih - navedeno je u planu.

U ARS su kazali da će na osnovu Odluke Narodne skupštine RS pristupiti i izradi Prostornog plana za područje posebne namjene za period do 2035. godine.

Preduzeće Aerodromi RS planira da ovu godinu završi sa dobiti od 304.500 maraka, te da realizuje 1.070 letova.

- Takođe, u planu je prevoz 21.000 putnika, te 3.120 tona tereta - navedeno je u Planu poslovanja ARS.

Aerodromi RS i ove godine će, kao i u 2015. godini, zapošljavati 62 radnika za čije je plate planirano izdvojiti 1,16 miliona KM. Plan poslovanja Aerodroma RS za period od 2016. do 2018. godine biće razmatran na Skupštini akcionara ARS, koja je zakazana za 22. januar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik