Beograd: Potpisan Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za gradski prevoz

Bez autora
Dec 28 2015

Direkcija za javni gradski prevoz potpisala je danas Ugovor o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda sa konzorcijumom koji zastupa Arriva Litas, a koji čini 21 privatni prevoznik. Ovo je prvi ugovor o javno-privatnom partnerstvu koji Grad Beograd zaključuje i najveći u oblasti gradskog saobraćaja koji je do sad zaključen u Srbiji. Ceo postupak je završen u rekordnom roku, i to isključivo sopstvenim resursima, bez angažovanja ikakvih konsultanata, a uz potpunu transparentnost.

Potpisan Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za gradski prevozDirekcija za javni gradski prevoz potpisala je danas Ugovor o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda sa konzorcijumom koji zastupa Arriva Litas, a koji čini 21 privatni prevoznik.

– Ovo je prvi ugovor o javno-privatnom partnerstvu koji Grad Beograd zaključuje i najveći u oblasti gradskog saobraćaja koji je do sad zaključen u Srbiji. Ceo postupak je završen u rekordnom roku, i to isključivo sopstvenim resursima, bez angažovanja ikakvih konsultanata, a uz potpunu transparentnost – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i najavio da će sledeće godine biti sproveden tender za odabir privatnog partnera za prigradski prevoz.

Ugovor podrazumeva obavljanje gradskog prevoza na 43 linije – 31 za autobuse i 12 za minibuse, a na period od deset godina počevši od 1. januara 2016. godine. Privatni partner će obavljati prevoz putnika sa 424 vozila, od toga na radu 385, a na rezervi 39 odnosno 10 odsto.

Vozila moraju biti mlađa od deset godina i crvene boje. Takođe, moraju da budu opremljena video-nadzorom i uređajima za brojanje putnika, kao i klimom i besplatnim internetom, za šta im je dat rok od godinu dana odnosno pet meseci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik