Jet2 uvodi devet linija prema Hrvatskoj

Bez autora
Jul 15 2021

Od 19. srpnja državljani Velike Britanije moći će putovati u inozemstvo i po povratku u zemlju više neće morati u obaveznu samoizolaciju.

Aviokompanije su odmah reagirale, booking je porastao, a ponovno se uvode brojne linije, uključujući i prema Hrvatskoj.

Treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji, Jet2, od kraja ovog mjeseca uvodi čak 9 linija prema hrvatskim zračnim lukama. Direktna je to posljedica najavljenog popuštanja restriktivnih mjera u Velikoj Britaniji (od 19. srpnja). Naime, od spomenutog datuma Jet2 ponovno uvodi gotovo 40 linija prema popularnim turističkim odredištima u Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj, piše Croatian Aviation.

Kompanija je nakon objave ukidanja strogih mjera odmah reagirala i otvorila booking na nizu linija, a u svega nekoliko dana mnogi su letovi rasprodani, što samo potvrđuje tezu da su putnici željni putovanja te većinu u tome priječe samo restriktivne mjere zemalja iz kojih dolaze ili onih u kojima žele provesti odmor.

S obzirom na to da se Hrvatska trenutno nalazi na listi koja britanskim turistima garantira povratak u zemlju bez odlaska u samoizolaciju, iz kompanije potvrđuju kako je interes za odmorom u našoj zemlji od kraja srpnja iznimno velik.

Jet2, treća kompanija po veličini u toj zemlji (nakon British Airwaysa i EasyJeta) povezuje Veliku Britaniju s nizom leisure destinacija. Dodatno, preko sestrinske kompanije Jet2 Holidays kompanija nudi aranžmane za odmor (uključujući i let) u inozemstvu, pritom su u ponudi i odredišta u Hrvatskoj.

Zbog svega navedenog, Jet2 od kraja ovog mjeseca ponovno uvodi čak devet redovnih linija prema Hrvatskoj, najviše prema Zračnoj luci Split:

iz Londona, od 22. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom,

iz Manchestera, od 22. srpnja, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom,

iz Leedsa, od 24. srpnja, dva puta tjedno, utorkom i subotom,

iz East Midlandsa, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom,

iz Birminghama, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom,

iz Edinburgha, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom


Uz Split, Jet2 vraća i drugo odredište u Hrvatskoj - Zračnu luku Dubrovnik. Od kraja srpnja u najavi su tri međunarodne linije:

iz Birminghama, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom,

iz Londona, od 25. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom,

iz Manchestera, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom.

Radi se o manjem broju linija prema Zračnoj luci Dubrovnik, no kompanija ostavlja mogućnost povećanja linija i operacija prema Dubrovniku već u kolovozu, uz uvjet dobre epidemiološke situacije u obje zemlje.


U prvom tjednu operacija prema Hrvatskoj (posljednji tjedan srpnja), kada će s prometom krenuti svih 9 spomenutih linija, Jet2 će odraditi ukupno 46 povratnih letova te ponuditi gotovo 8.700 sjedala prema odnosno iz Hrvatske!


Na svim linijama ovog britanskog avioprijevoznika prometovat će zrakoplovi tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik