Od Splita do Dubrovnika brzim brodom od 3 milijuna eura

Bez autora
Dec 29 2015

Na palubi nizozemskog broda "Happy Dover", u Sjevernu luku je u nedjelju, nakon petodnevne plovidbe sa španjolske Ibize, stigao dvotrupac "Espalmador Jet", nova akvizicija obrta "Kapetan Luka" u vlasništvu obitelji Tomić iz Krila Jesenica, koja brzim brodom planira već od proljeća zaploviti na liniji iz Splita prema Dubrovniku. Nakon početnih pregleda koji će se tijekom predstojećih nekoliko dana odraditi uz dokove splitske teretne luke, katamaran koji može ukrcati 359 putnika i sedam članova posade isplovit će prema NCP-ovu remontnom brodogradilištu u Šibeniku gdje će se obaviti manji radovi i prilagodbe prostora.

Od Splita do Dubrovnika brzim brodom od 3 milijuna euraNa palubi nizozemskog broda "Happy Dover", u Sjevernu luku je u nedjelju, nakon petodnevne plovidbe sa španjolske Ibize, stigao dvotrupac "Espalmador Jet", nova akvizicija obrta "Kapetan Luka" u vlasništvu obitelji Tomić iz Krila Jesenica, koja brzim brodom planira već od proljeća zaploviti na liniji iz Splita prema Dubrovniku.

Nakon početnih pregleda koji će se tijekom predstojećih nekoliko dana odraditi uz dokove splitske teretne luke, katamaran koji može ukrcati 359 putnika i sedam članova posade isplovit će prema NCP-ovu remontnom brodogradilištu u Šibeniku gdje će se obaviti manji radovi i prilagodbe prostora.

'Već dugo vremena tražili smo brod koji svojim putničkim prostorom odgovara zahtjevima linije za Dubrovnik, ali na tržištu općenito nema previše brodova na prodaju. Ipak, već duže vrijeme smo pratili "Espalmador Jet" i kada nam se pružila prilika, odlučili smo se za njegovu kupnju, piše Slobodna Dalmacija.

Za taj dvotrupac izdvojili smo tri milijuna eura, međutim treba znati da je prigodom gradnje 1999. godine u Australiji vrijedio 11 milijuna dolara, što bi po sadašnjem tečaju bilo između 13 i 15 milijuna dolara. Brod je u dobrom stanju, građen je za duge plovidbe, a najvažnije je da će biti komforan za naše putnike.

Vjerujemo da će već sredinom ožujka biti spreman za preuzimanje linije – kaže nam Luka Tomić, prvi čovjek obiteljskog obrta, s kojim smo razgovarali upravo kada se obavljao iskrcaj aluminijskoga katamarana, teškog dvjestotinjak tona, s palube teretnog broda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik