Uskoro jedan tag uređaj za sve auto-puteve u regionu

Bez autora
Mar 27 2024

Uskoro će i građani BiH imati priliku da kroz naplatne rampe na auto-putevima u regionu prolaze bez čekanja, saopštili su danas iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Iz Ministarstva navode da to slijedi nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu putarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske prolaze kroz naplatne rampe na auto-putevima bez čekanja.

To znači da će svi koji imaju TAG uređaj BiH moći bez čekanja da prolaze kroz rampe na autoputevima u Srbiji i obrnuto. To će naročito biti značajno u turističkoj sezoni kada se duže čeka na naplatnim stanicama.

„Očekujemo u narednom periodu očekujemo potpisivanje memoranduma o zajedničkoj naplati putarine javnih kompanija iz BiH sa kompanijama iz Hrvatske kako bi se do kraja godine i praktično uvezali sistemi naplate i time olakšao promet putnika i robe između zemalja regiona“, rekao ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Edin Forto.

Vršioci dužnosti direktora „Autoputeva Republike Srpske“ Nedeljko Ćorić, „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak i „Autocesta FBiH“ Denis Lasić potpisaće sutra u Beogradu memorandum o poslovnoj saradnji koji će biti dodatni korak ka usklađivanju sistema elektronske naplate putarine tri strane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik