Cene u avgustu ostale na julskom nivou

Bez autora
Sep 12 2011

Prema današnjem saopštenju Republičkog zavoda za statistiku, cene proizvoda i usluga u avgustu ove godine u odnosu na jul u proseku su ostale na istom nivou. Potrošačke cene u avgustu 2011. godine u poređenju sa avgustom 2010. godine povećane su za 10,5 posto, dok su kada se uporede sa decembrom 2010, povećane za 6,2 posto.Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u avgustu 2011. godine, u odnosu na prethodni mesec, najveći rast cena zabeležen je u grupama komunikacije – od 5,4 posto, zbog većih cena pojedinih usluga fiksne telefonije, i oblasti rekreacija i kultura - 2,7 posto, zbog povišenih cena udžbenika.

Cene u avgustu ostale na julskom nivouPrema današnjem saopštenju Republičkog zavoda za statistiku, cene proizvoda i usluga u avgustu ove godine u odnosu na jul u proseku su ostale na istom nivou.

Potrošačke cene u avgustu 2011. godine u poređenju sa avgustom 2010. godine povećane su za 10,5 posto, dok su kada se uporede sa decembrom 2010, povećane za 6,2 posto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u avgustu 2011. godine, u odnosu na prethodni mesec, najveći rast cena zabeležen je u grupama komunikacije – od 5,4 posto, zbog većih cena pojedinih usluga fiksne telefonije, i oblasti rekreacija i kultura - 2,7 posto, zbog povišenih cena udžbenika.

U saopštenju se navodi da je najveći pad cena zabeležen u grupi hrana i bezalkoholna pića  - od 1,3 posto, zbog nižih cena povrća i voća u ovom periodu.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik