Delta ulaže 15 miliona

Bez autora
Mar 21 2010

Kompanija Delta maksi iz Srbije planira da u 2010. u Crnu Goru uloži najmanje 15 miliona eura. Delta maksi namjerava da postane lider u maloprodaji na crnogorskom tržištu i uskoro će biti otvoreni luksuzni supermarketi u Kotoru i u Igalu. U toku su pregovori o otvaranju Deltinih velikih prodajnih objekata Tempo u Podgorici i Nikšiću. Najveći udio na crnogorskom tržištu ima Pantomarket, a Delta i Voli imaju probližno sličan udio. Pokazalo se da je ulazak na tržište Albanije bio strateški jako dobar potez, jer je to tržište u usponu, a naveći pad standarda imala je Bosna i Hercegovina. Delta maksi internacional pokriva tržišta Crne Gore, BiH, Albanije i Bugarske. Delta je u Crnu Goru do sada investirala oko 170 miliona eura i zapošljava 2.000 ljudi.

Delta ulaže 15 milionaKompanija Delta maksi iz Srbije planira da u 2010. u Crnu Goru uloži najmanje 15 miliona eura, izjavio je direktor Delta maksi internacionala Mark Garofani.

Garofani je novinarima tokom posjete Sofiji kazao da Delta maksi namjerava da postane lider u maloprodaji na crnogorskom tržištu i najavio da će uskoro biti otvoreni luksuzni supermarketi u Kotoru i u Igalu.

U toku su pregovori o otvaranju Deltinih velikih prodajnih objekata Tempo u Podgorici i Nikšiću, rekao je diretor Delta maksi internacionala, dijela srpskog Delta holdinga.

Garofani je, prenosi Beta, odbacio ocjene da su cijene pojedinih srpskih proizvoda niže u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini u Deltinim objektima nego u Srbiji zbog političkih razloga i dodao da je razlog tome ekonomska računica.

Najveći udio na crnogorskom tržištu ima Pantomarket, a Delta i Voli imaju probližno sličan udio.

Garofani je rekao i da se pokazalo da je ulazak na tržište Albanije bio strateški jako dobar potez, jer je to tržište u usponu, a da je naveći pad standarda imala Bosna i Hercegovina.

Delta maksi internacional pokriva tržišta Crne Gore, BiH, Albanije i Bugarske.

Delta je u Crnu Goru do sada investirala oko 170 miliona eura i zapošljava 2.000 ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik