Delta ulaže 80 miliona evra u bugarsko tržište

Bez autora
Mar 16 2010

Srpska kompanija Delta investiraće ove godine 80 miliona evra u širenje maloprodajne mreže i otvoriti prvi hipermaret "Tempo" u Bugarskoj. Delta u 2010. godini planira da, pored "Tempa", u Bugarskoj otvori i oko 20 novih objekata i distributivni centar. Izgradnja 'Tempa', površine 30.000 kvadratnih metara, koštaće oko 15 miliona evra. Pikadili ove godine očekuje promet od 200 do 250 miliona evra, a da je prošle godine promet te kompanije bio oko 140 miliona evra. To je za 20 odsto više nego u 2008. godini. Pikadili na tržištu Bugarske ima udeo od 15 odsto. Pikadili (Pičadilly) je danas u Sofiji otvorio najveći maloprodajni objekat u okviru svoje maloprodajne mreže, u koji je uloženo 3,5 miliona evra.

Delta ulaže 80 miliona evra u bugarsko tržišteSrpska kompanija Delta investiraće ove godine 80 miliona evra u širenje maloprodajne mreže i otvoriti prvi hipermaret "Tempo" u Bugarskoj, kazao je direktor Pikadilija (Piccadily) Aleksandar Čamparević.

Prema njegovim rečima, Delta u 2010. godini planira da, pored "Tempa", u Bugarskoj otvori i oko 20 novih objekata i distributivni centar.

- Izgradnja 'Tempa', površine 30.000 kvadratnih metara, koštaće oko 15 miliona evra - kazao je Čamparević i istakao da Pikadili ove godine očekuje promet od 200 do 250 miliona evra, a da je prošle godine promet te kompanije bio oko 140 miliona evra.

- To je za 20 odsto više nego u 2008. godini - rekao je on i naveo da Pikadili na tržištu Bugarske ima udeo od 15 odsto.

Pikadili (Pičadilly) je danas u Sofiji otvorio najveći maloprodajni objekat u okviru svoje maloprodajne mreže, u koji je uloženo 3,5 miliona evra.

Direktor Pikadilija Aleksandar Čamparević kazao je na otvaranju da se novi supermarket prostire se na 4.600 kvadatnih metara i da u asortimanu ima 25.000 proizvoda.

Supermarket je otvorio ambasador Srbije u Sofiji Aleksandar Crkvenjakov.

Otvaranju je prisustvovao predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković kao i predstavnici pojedinih srpskih kompanija, čiji se proizvodi prodaju u Bugarskoj.

Delta holding je u septembru 2007. godine kupio većinski paket akcija bugarskog trgovinskog lanca Pikadili i do sada uložio ukupno 140 miliona evra u Bugarskoj, uključujući i preuzimanje preostali 15 odsto akcija u 2009. Poslovodstvo Pikadilija je najavilo da će Delta ove godine investirati 80 miliona evra u širenje maloprodajne mreže Pikadilija i otvoriti prvi hipermaret "tempo".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik