Najveći šoping centar u Evropi

Bez autora
Sep 13 2011

Džinovski kompleks "Vestfild Stratford" u Britaniji otvorio je vrata desetinama hiljada željnih "šopingholičara". Šoping centar u istočnom Londonu prostire se na 580.000 kvadratnih metara, ima 5.000 parking mesta i čak 268 prodavnica i 70 restorana i kafića. Više desetina hiljada radoznalaca došlo je na otvaranje, na kojem je pevala Nikol Šercinger iz grupe Pussycat Dolls.Izgradnja "Vestfild Stratforda" koštala je 1,4 milijarde dolara, i za nju je utrošeno 40.000 tona građevinskog čelika - dovoljno za izgradnju pet Ajfelovih kula.

Najveći šoping centar u EvropiDžinovski kompleks "Vestfild Stratford" u Britaniji otvorio je vrata desetinama hiljada željnih "šopingholičara".

Šoping centar u istočnom Londonu prostire se na 580.000 kvadratnih metara, ima 5.000 parking mesta i čak 268 prodavnica i 70 restorana i kafića.

Više desetina hiljada radoznalaca došlo je na otvaranje, na kojem je pevala Nikol Šercinger iz grupe Pussycat Dolls.

Izgradnja "Vestfild Stratforda" koštala je 1,4 milijarde dolara, i za nju je utrošeno 40.000 tona građevinskog čelika - dovoljno za izgradnju pet Ajfelovih kula. Po celom centru postavljeni su ogromni LED ekrani na kojima će biti prenošeni događaji sa predstojeće Olimpijade u Londonu.

U "Vestfild Stratfordu" nalazi se 268 radnji, među kojima su "H&M", "Ges", "Adidas", "Viktorijas sikret", "Berška", ""Doroti Perkins", "Dr Martins", ""GAP", "Zara", "Džek end Džons"... Tu su i "Samsung", "Apple", ali i "Mekdonalds", "Kentaki frajd čiken", "Bodi šop" i drugi.

Gradonačelnik Londona Boris Džonson, koji je presekao crvenu traku na otvaranju, rekao je da će ovaj centar pokrenuti "ozbiljnu transformaciju istočnog Londona".

"U ovom kompleksu biće zapošljeno 18.000 ljudi, a ovakva investicija doneće najmodernije inovacije u infrastrukturu i javni prevoz", rekao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik