Pad prometa robe u trgovini na malo u prošloj godini

Bez autora
Jan 31 2012

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je promet robe u trgovini na malo u Srbiji u decembru 2011. godine, u odnosu na decembar 2010. godine, manji u tekućim cenama za 9,9 posto, a u stalnim cenama za 16,5 posto. U decembru 2011. godine u poređenju sa novembrom iste godine promet robe veći je u tekućim cenama za 12,7 posto, a u stalnim cenama za 13,2 posto.Promet robe u trgovini na malo u periodu januar–decembar 2011. godine, kada se uporedi sa istim periodom 2010. godine, manji je u tekućim cenama za 7,3 posto, a u stalnim cenama za 16,7 posto.

Pad prometa robe u trgovini na malo u prošloj godiniRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da je promet robe u trgovini na malo u Srbiji u decembru 2011. godine, u odnosu na decembar 2010. godine, manji u tekućim cenama za 9,9 posto, a u stalnim cenama za 16,5 posto.

U decembru 2011. godine u poređenju sa novembrom iste godine promet robe veći je u tekućim cenama za 12,7 posto, a u stalnim cenama za 13,2 posto.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar–decembar 2011. godine, kada se uporedi sa istim periodom 2010. godine, manji je u tekućim cenama za 7,3 posto, a u stalnim cenama za 16,7 posto.

U saopštenju se navodi da su opodaci o prometu robe u trgovini na malo, izuzev prometa na malo motornim vozilima, motociklima i delovima, dobijeni na osnovu redovnog mesečnog statističkog istraživanja.

Sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu dobijenih rezultata u tromesečnom statističkom istraživanju.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik