Plantaže: Milion flaša u Kinu

Bez autora
Sep 13 2011

Direktorica Plantaža AD Podgorica Verica Maraš rekla je da je potpisan ugovor o prodaji milion flaša vina koji bi do kraja ove godine kompanija trebalo da isporuči na tržište Kine. AD Plantaže, u prvih šest mjeseci ove godine, ostvario je neto profit od 1.025.549 eura, što je za oko devet odsto bolji rezultat u odnosu na uporedni period prošle godine. Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja i prerada poljoprivrednih proizvoda, promet i ugostiteljstvo. U Kini su inostrana vina vrlo popularna. Raste domaće tržište vina, ali eksperti u industriji kažu da će se potrošnja udvostručiti u roku od sljedećih pet godina. Da Kinezi pažljivo motre na proizvođače u regionu, pokazuje i zainteresovanost velike korporacije "Guangan" za vina "Vršačkih vinograda" u Srbiji.

Plantaže: Milion flaša u KinuDirektorica Plantaža AD Podgorica Verica Maraš rekla je "Vijestima" da je potpisan ugovor o prodaji milion flaša vina koji bi do kraja ove godine kompanija trebalo da isporuči na tržište Kine.

AD Plantaže, u prvih šest mjeseci ove godine, ostvario je neto profit od 1.025.549 eura, što je za oko devet odsto bolji rezultat u odnosu na uporedni period prošle godine.

Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja i prerada poljoprivrednih proizvoda, promet i ugostiteljstvo.

U Kini su inostrana vina vrlo popularna. Raste domaće tržište vina, ali eksperti u industriji kažu da će se potrošnja udvostručiti u roku od sljedećih pet godina.

Da Kinezi pažljivo motre na proizvođače u regionu, pokazuje i zainteresovanost velike korporacije "Guangan" za vina "Vršačkih vinograda" u Srbiji.

Iz te korporacije su istakli da pri sklapanju posla presudnu ulogu ima ukus vina, a ne cijena, prenijeli su mediji.

Navodi se da stanovnici sjevernih djelova Kine više vole crvene sorte vina, dok je jug zemlje, zbog specifične ishrane, okrenut osvježavajućim suvim bijelim vinima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik