U 2011. prodano gotovo 3 milijarde cigareta

Bez autora
Feb 22 2012

S 2,9 milijardi prodanih cigareta u 2011. i 32,7 milijuna eura prihoda ostvarenih u istoj godini, TDR je zadržao lidersku poziciju na duhanskom tržištu BiH. Tržišni udio vodećeg regionalnog proizvođača cigareta na bosansko-hercegovačkom tržištu iznosi 32,5 posto. TDR je jedan od vodećih hrvatskih uvoznika na BiH tržište koji je u prošloj godini u proračun Bosne i Hercegovine uplatio oko 140 milijuna eura. Trošarinsko opterećenje cigareta, koje je poraslo za čak 80 posto u samo dvije godine, znatno utječe na duhansko tržište i poslovanje TDR-a u BiH. Cijene njihovih proizvoda u 2011. godini minimalno su korigirane - znatno manje od promjena koje diktiraju izmjene trošarinskog sustava. Takvu su odluku donijeli uvažavajući gospodarsku situaciju i standard građana, a nauštrb vlastitih prihoda i zarade. Potrebno je naglasiti kako BiH i dalje ima značajno niže porezno opterećenje od EU direktiva te se tako očekuje i daljnji rast trošarina.

U 2011. prodano gotovo 3 milijarde cigaretaS 2,9 milijardi prodanih cigareta u 2011. i 32,7 milijuna eura prihoda ostvarenih u istoj godini, TDR je zadržao lidersku poziciju na duhanskom tržištu BiH.

Tržišni udio vodećeg regionalnog proizvođača cigareta na bosansko-hercegovačkom tržištu iznosi 32,5 posto. TDR je jedan od vodećih hrvatskih uvoznika na BiH tržište koji je u prošloj godini u proračun Bosne i Hercegovine uplatio oko 140 milijuna eura.

Trošarinsko opterećenje cigareta, koje je poraslo za čak 80 posto u samo dvije godine, znatno utječe na duhansko tržište i poslovanje TDR-a u BiH.

„Cijene naših proizvoda u 2011. godini minimalno su korigirane - znatno manje od promjena koje diktiraju izmjene trošarinskog sustava. Takvu smo odluku donijeli uvažavajući gospodarsku situaciju i standard građana, a nauštrb vlastitih prihoda i zarade. Potrebno je naglasiti kako BiH i dalje ima značajno niže porezno opterećenje od EU direktiva te se tako očekuje i daljnji rast trošarina“, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković.

Govoreći o brand portfelju, Tomašković je podsjetio da TDR svoju lidersku poziciju ostvaruje ponajprije zahvaljujući inovativnosti i lansiranju novih proizvoda kao što su primjerice Walter Wolf  Natural i Benston Slims, koji je upravo ovih dana predstavljen na tržištu BIH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik