Kinect najuspešniji "gedžet" u istoriji

Bez autora
Mar 11 2011

Dodatak za Microsoft-ovu konzolu Xbox, Kinect koji je svetlost dana ugledao 4. novembra prošle godine već je dostigao prodaju od deset miliona.Sa prosečnom dnevnom prodajom od 133,333 jedinica, Kinect je postao najuspešniji gedžet ikada po Ginisovoj knjizi rekorda. Kinect je revolucionarni dodatak koji omogućava upravljanje likovima u video igrama bez ikakvog džojstika, gejmpeda ili nekog drugog hardverskog dodatka.

Kinect najuspešniji "gedžet" u istorijiDodatak za Microsoft-ovu konzolu Xbox, Kinect koji je svetlost dana ugledao 4. novembra prošle godine već je dostigao prodaju od deset miliona.

Sa prosečnom dnevnom prodajom od 133,333 jedinica, Kinect je postao najuspešniji gedžet ikada po Ginisovoj knjizi rekorda.

Kinect je revolucionarni dodatak koji omogućava upravljanje likovima u video igrama bez ikakvog džojstika, gejmpeda ili nekog drugog hardverskog dodatka.

Koncept po kojem radi je vrlo jednostavan. On sadrži RGB kameru i dubinske senzore koji prate vaše pokrete i mere poziciju vaših 48 zglobova i na taj način može tačno da odredi u kom položaju se nalazi vaše telo.

Pored toga, tu je i ugrađeni mikrofon putem kojeg možete i glasom da upravljate likovima na ekranu.

Odlična stvar je to što „Kinekt” može da prati dvoje ljudi istovremeno dok igraju, kao i da detektuje do šest igrača koji se nalaze u prostoriji.

Cena u svetu iznosi oko 150 dolara, dok se kod nas prodaje po ceni od oko 20.000 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik