Novi školski drug - obrazovni računar

Bez autora
Mar 14 2011

Kompanije "Lenovo" i "Intel" su zvanično predstavile svoj najnoviji računar namenjen obrazovanju - "klasmejt+".Računar sadrži, između ostalog, "Intelov" procesor "Atom", pristup mrežama "Eternet" i "Vaj-Faj", ekran od 10 inči, više USB portova, vebkameru od 1,3 megapiksela, čitač memorijskih kartica i paket programa namenjenih obrazovanju.

Novi školski drug - obrazovni računarKompanije "Lenovo" i "Intel" su zvanično predstavile svoj najnoviji računar namenjen obrazovanju - "klasmejt+", preneli su francuski elektronski mediji.

Računar sadrži, između ostalog, "Intelov" procesor "Atom", pristup mrežama "Eternet" i "Vaj-Faj", ekran od 10 inči, više USB portova, vebkameru od 1,3 megapiksela, čitač memorijskih kartica i paket programa namenjenih obrazovanju.

On je i otporan na udarce, tako da je vrlo pogodan za decu, a funkcionoše pod "Majkrosoftovim" operativnim sistemom "Vindouz 7" i sadrži čvrsti disk do 250 gigabajta sa kojim se distribuira u celom svetu.

Argentina je na primer već poručila 158.000 komada tih računara za proleće ove godine.

Cena "kalsmejta+" nije objavljena, ali bi ona, kako je objavio proizvođač,  trebalo da varira u zavisnosti od carinskih taksi i tarifa, kao i opcija vezanih za konfiguraciju uređaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik