Dobit Kolubare 2,1 milijardi dinara

Bez autora
Feb 28 2011

Dobit Rudarskog basena Kolubara u 2010. godini iznosila je 2,1 milijardu dinara. Od sredstava prodaje uglja termoelektranama i maloprodaji Kolubara je u 2010. ostvarila prihod od 35,6 milijardi dinara.Termoelektranama je isporučeno 27,9 miliona tona uglja uz prihod od 31 milijarde, dok je maloprodaji i drugim snabdevačima isporučeno 1,3 miliona lignita uz prihod od 3,5 milijardi dinara.

Dobit Kolubare 2,1 milijardi dinaraDobit Rudarskog basena Kolubara u 2010. godini iznosila je 2,1 milijardu dinara, saopšteno je iz te kompanije.

Od sredstava prodaje uglja termoelektranama i maloprodaji Kolubara je u 2010. ostvarila prihod od 35,6 milijardi dinara.

Termoelektranama je isporučeno 27,9 miliona tona uglja uz prihod od 31 milijarde, dok je maloprodaji i drugim snabdevačima isporučeno 1,3 miliona lignita uz prihod od 3,5 milijardi dinara.

Za održavanje je potrošeno 5,3 milijardi dinara, amortizacija je iznosila oko šest milijardi dinara, dok je u 2010. realizovano oko 80 miliona evra investicija.

"Uprkos brojnim problemima, koji prate poslovanje Kolubare, firma je definitivno na stabilnom i sigurnom putu oporavka kako bi ostala ono što je svih ovih decenija i bila - prvi i najstabilniji oslonac Elektroprivrede Srbije i ekonomije Srbije", izjavio je direktor Kolubare Nebojša Ćeran.

Na površinskim kopovima Kolubare godišnje se iskopa oko 30 miliona tona lignita, što je 70 odsto proizvodnje u Srbiji. Od tog uglja se u termoelektranama u Obrenovcu, Velikim Crljenima i Svilajncu proizvede oko 52 odsto struje u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik