Hitno se traži novi brodar za liniju Orebić-Korčula

Bez autora
Nov 13 2011

Brodarska tvrtka Mediteranska plovidba iz Korčule otkazala je daljnje održavanje brodske linije 614 Orebić-Korčula. Posljednji put brodovi na toj ruti plove u nedjelju, 13. studenoga. U službenoj obavijesti upućenoj Agenciji za obalni linijski pomorski promet korčulanski brodar tvrdi da liniju više ne može održavati zbog nelikvidnosti i drugih poteškoća u poslovanju. Ujedno, žali što će putnici zbog otkazivanja linije imati neugodnosti. Tu liniju, na kojoj su najčešći putnici bili učenici i radnici s Pelješca, Mediteranska plovidba održavala je od 1989. godine putničkim brodovima "Lovor" i "Tamaris". U posljednje vrijeme tvrtka je suočena s ozbiljnim poslovnim problemima i uprava je najavila stečaj. U takvim okolnostima i sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu Agencija je nakon primljene obavijesti poduzela mjere kako bi se linija Orebić-Korčula redovito nastavila. Novi brodar odabrat će se žurnim pozivnim natječajem, koji će voziti prema dosadašnjem plovidbenom redu.

Hitno se traži novi brodar za liniju Orebić-KorčulaBrodarska tvrtka Mediteranska plovidba iz Korčule otkazala je daljnje održavanje brodske linije 614 Orebić-Korčula.

Posljednji put brodovi na toj ruti plove u nedjelju, 13. studenoga. U službenoj obavijesti upućenoj Agenciji za obalni linijski pomorski promet korčulanski brodar tvrdi da liniju više ne može održavati zbog nelikvidnosti i drugih poteškoća u poslovanju. Ujedno, žali što će putnici zbog otkazivanja linije imati neugodnosti.

Tu liniju, na kojoj su najčešći putnici bili učenici i radnici s Pelješca, Mediteranska plovidba održavala je od 1989. godine putničkim brodovima "Lovor" i "Tamaris". U posljednje vrijeme tvrtka je suočena s ozbiljnim poslovnim problemima i uprava je najavila stečaj.

U takvim okolnostima i sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu Agencija je nakon primljene obavijesti poduzela mjere kako bi se linija Orebić-Korčula redovito nastavila. Novi brodar odabrat će se žurnim pozivnim natječajem, koji će voziti prema dosadašnjem plovidbenom redu.

Uvjet je brod kapaciteta 100 putnika u zatvorenom grijanom prostoru i brzine osam čvorova, koji posjeduje sve potrebne svjedodžbe, a zainteresirani brodari mogu se obratiti Agenciji za obalni linijski pomorski promet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik