Lufthansom od Zagreba do Berlina za 49 eura

Bez autora
Nov 10 2011

Prvi put Lufthansa će izravno povezati Hrvatsku s njemačkom metropolom Berlinom. Veliki potencijal vidi se u tome što najnovije tržišne analize pokazuju da Hrvati žele putovati u Berlin, bilo poslovno ili privatno. Lufthansa će nakon otvorenja nove berlinske zračne luke "Willy Brandt" u lipnju iduće godine, prvi put svojim zrakoplovima redovnim linijama izravno povezati njemački glavni grad sa Zagrebom, Zadrom, Splitom i Dubrovnikom. Predstavnici poznate njemačke aviokompanije su istakli da je Hrvatska jedna od destinacija s kojom žele povezati Berlin, uspostavom prometa preko nove zračne luke koja će zamijeniti tri postojeće u tom gradu. Hrvatska je i bez letova za Berlin tržište na kojem Lufthansa ostvaruje dobre rezultate. Otvarenje nove zračne luke u Berlinu-Brandenburgu sljedeće godine pridonijet će rastu tržišta. Stoga će Lufthansa ponuditi novi sustav cijena (49 eura iz Hrvatske do Berlina u jednom smjeru) koji će aranžman učiniti još atraktivnijim.

Lufthansom od Zagreba do Berlina za 49 euraPrvi put Lufthansa će izravno povezati Hrvatsku s njemačkom metropolom Berlinom, naglasio je u četvrtak Ofer Kisch, generalni direktor kompanijine grupe za srednju Europu, na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Dodao je kako veliki potencijal vide u tome što najnovije tržišne analize pokazuju da Hrvati žele putovati u Berlin, bilo poslovno ili privatno.

Lufthansa će nakon otvorenja nove berlinske zračne luke »Willy Brandt« u lipnju iduće godine, prvi put svojim zrakoplovima redovnim linijama izravno povezati njemački glavni grad sa Zagrebom, Zadrom, Splitom i Dubrovnikom, najavili su predstavnici poznate njemačke aviokompanije. Istaknuli su da je Hrvatska jedna od destinacija s kojom žele povezati Berlin, uspostavom prometa preko nove zračne luke koja će zamijeniti tri postojeće u tom gradu.

Hrvatska je i bez letova za Berlin tržište na kojem Lufthansa ostvaruje dobre rezultate, rečeno je na konferenciji.

Prema Kischu, otvarenje nove zračne luke u Berlinu-Brandenburgu sljedeće godine pridonijet će rastu tržišta. Stoga će Lufthansa ponuditi novi sustav cijena (49 eura iz Hrvatske do Berlina u jednom smjeru) koji će aranžman učiniti još atraktivnijim. Svi će letovi uključivati, poslovnu i ekonomsku klasu, a novi sustav cijena omogućit će skupljanje prijeđenih milja, džeparac za besplatnu prtljagu i kreativni catering u avionu.

Kako se čulo, od početka godine do sada, na Lufthansinim letovima prema Hrvatskoj i iz nje broj putnika porastao je više od 25 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U isto vrijeme zauzetost sjedala u avionima povećana je za osam posto, rekao je generalni direktor Lufthansine grupe za srednju Europu. Avionske karte mogu se kupiti i preko partnera grupacije Star Alliance.

Zrakoplovi Lufthanse i njezinih partnera pristajat će u novoj berlinskoj zračnoj luci direktno na glavni ulaz. Bit će ukupno sedam putničkih pristaništa, s devet ulaza rezerviranih za područje izvan Schengena.

Kako bi se atraktivnom ponudom privuklo što više stranih gostiju, Lufthansa surađuje s brojnim institucijama u Berlinu kad je riječ o programima kulture, mode i gastronomije. Njemačka je prijestolnica popularnija no ikad, s brojem posjetitelja koji trenutno raste više nego u Parizu, Londonu i New Yorku.

Prema kompanijinu poslovnom izvješću, Lufthansa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila operativnu dobit od 578 milijuna eura, što je 5,6 posto niže nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit uz prihode od 22,1 milijardu eura iznosila 288 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik