Merkur racionalizira poslovanje

Bez autora
Feb 28 2011

Uprava Merkura započinje s racionalizacijom poslovanja dok očekuje rezultate dokapitalizacije društva vrijedne 85 milijuna eura, koji će biti poznati za mjesec dana. Racionalizacija u prvoj fazi predviđa promjenu formata trgovina kojih je, prema ocjeni uprave, previše za učinkovito poslovanje. Poduzet će se i određene mjere u nabavi i logistici radi centraliziranijeg skladištenja te će se smanjiti broj dobavljača s 2200 na najviše 400. Najvjerojatnije slijedi i (djelomično) povlačenje s Balkana gdje Merkur bilježi velike gubitke, prodaja nekih centara u Sloveniji i smanjenje broja zaposlenika. Ove i iduće godine društvo će prodati poslovno nepotrebnu imovinu vrijednu 31 milijun eura.

Merkur racionalizira poslovanjeUprava Merkura započinje s racionalizacijom poslovanja dok očekuje rezultate dokapitalizacije društva vrijedne 85 milijuna eura, koji će biti poznati za mjesec dana.

Racionalizacija u prvoj fazi predviđa promjenu formata trgovina kojih je, prema ocjeni uprave, previše za učinkovito poslovanje. Poduzet će se i određene mjere u nabavi i logistici radi centraliziranijeg skladištenja te će se smanjiti broj dobavljača s 2200 na najviše 400.

Najvjerojatnije slijedi i (djelomično) povlačenje s Balkana gdje Merkur bilježi velike gubitke, prodaja nekih centara u Sloveniji i smanjenje broja zaposlenika. Ove i iduće godine društvo će prodati poslovno nepotrebnu imovinu vrijednu 31 milijun eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik