Neuspio tender za Valdanos

Bez autora
Feb 28 2011

Tenderska komisija za realizaciju projekta turističke valorizacije Vladanosa proglasila je neuspjelim tender za izdavanje u dugoročni zakup vojnoturističkog kompleksa „Valdanos" kod Ulcinja i predložila Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte da do kraja aprila raspiše novi tender. Tenderska komisija je razmatrala pismo kompanije "Cubus Lux" u kojem su iznijeli zabrinutost i rezervu u kvalitetnu realizaciju projekta, vezano za negativne medijske nastupe za neriješena imovinska pitanja, konstantne zahtjeve za povratak imovine bivših vlasnika, kao i jednog broja sudskih procesa, čime je stvorena atmosfera koja kod investitora izaziva potrebu preispitivanja rizičnosti investicije. Posebnu rezervisanost izazvalo je insistiranje Vlade za dostavljanje bankarskih garancija prije Ugovorom definisanog roka i njeno neprihvatanje međunarodne arbitražne klauzule. To su razlozi zbog kojih je Tenderska komisija procijenila da su se stekli uslovi da se tender proglasi neuspjelim.

Neuspio tender za ValdanosTenderska komisija za realizaciju projekta turističke valorizacije Vladanosa proglasila je neuspjelim tender za izdavanje u dugoročni zakup vojnoturističkog kompleksa „Valdanos" kod Ulcinja i predložila Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte da do kraja aprila raspiše novi tender, saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

- Tenderska komisija je razmatrala pismo kompanije "Cubus Lux" u kojem su iznijeli zabrinutost i rezervu u kvalitetnu realizaciju projekta, vezano za negativne medijske nastupe za neriješena imovinska pitanja, konstantne zahtjeve za povratak imovine bivših vlasnika, kao i jednog broja sudskih procesa, čime je stvorena atmosfera koja kod investitora izaziva potrebu preispitivanja rizičnosti investicije. Posebnu rezervisanost izazvalo je insistiranje Vlade za dostavljanje bankarskih garancija prije Ugovorom definisanog roka i njeno neprihvatanje međunarodne arbitražne klauzule - navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika i pojašnjava da su to razlozi zbog kojih je Tenderska komisija procijenila da su se stekli uslovi da se tender proglasi neuspjelim.

Takođe, zbog važnosti realizacije projekta Valdanos, kako za lokalnu samoupravu tako i za cijelu Crnu Goru, Komisija je preporučila Savjetu da raspiše novi tender do kraja aprila 2011. godine.

Na sastanku je još jednom konstatovano da je cjelokupan proces transparentno sproveden i u skladu sa zakonom definisanim procedurama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik