Omogućeno plaćanje parkiranja za slova Đ, Š, Ć, Č i Ž

Bez autora
Feb 28 2011

Od 22. januara otklonjen je problem koji su, pri plaćanju parkiranja sms porukama, imali vlasnici novih registarskih tablica sa slovima Đ, Š, Ž, Ć i Č. JKP "Parking servis" je u saradnji sa operaterima mobilne telefonije omogućio nesmetano plaćanje ove usluge korisnicima čiji mobilni telefoni imaju ova slova. Vozači, čiji mobilni telefoni ne podržavaju slova Đ, Š, Č, Ć ili Ž koja su dobili na tablicama, mogu u poruku za plaćanje parkinga da unesu najbliža slova D, S, C ili Z. Problem je nastao početkom ove godine, kada je počelo izdavanje novih registarskih tablica, jer vozači na čijim su tablicama bila slova Đ, Š, Ž, Ć i Č nisu mogli da plate parking, zato što ta slova sistem nije mogao da prepozna. Ranije su postojale četiri oznake sa latiničnim slovima š i č, i to oznake za Šabac, Čačak, Vršac i Kruševac, ali nije bilo zabune. Tada je korisnik u poruci mogao navesti ŠA ili SA.

Omogućeno plaćanje parkiranja za slova Đ, Š, Ć, Č i ŽOd 22. januara otklonjen je problem koji su, pri plaćanju parkiranja sms porukama, imali vlasnici novih registarskih tablica sa slovima Đ, Š, Ž, Ć i Č.

JKP "Parking servis" je u saradnji sa operaterima mobilne telefonije omogućio nesmetano plaćanje ove usluge korisnicima čiji mobilni telefoni imaju ova slova.

Vozači, čiji mobilni telefoni ne podržavaju slova Đ, Š, Č, Ć ili Ž koja su dobili na tablicama, mogu u poruku za plaćanje parkinga da unesu najbliža slova D, S, C ili Z.

Problem je nastao početkom ove godine, kada je počelo izdavanje novih registarskih tablica, jer vozači na čijim su tablicama bila slova Đ, Š, Ž, Ć i Č nisu mogli da plate parking, zato što ta slova sistem nije mogao da prepozna. Ranije su postojale četiri oznake sa latiničnim slovima š i č, i to oznake za Šabac, Čačak, Vršac i Kruševac, ali nije bilo zabune. Tada je korisnik u poruci mogao navesti ŠA ili SA.

U Srbiji je u upotrebi veliki broj mobilnih telefona koji su "skinuti" sa stranih mreža i ne podržavaju sva slova naše abecede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik